JEMSTVO OD 6,2 MILIONA EVRA ZA ZVICEROVOG TAJNOG AGENTA: Nudi milione i nekretnine da bi se branio sa slobode!

Autor:

Hronika

15.12.2022

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravni zastupnici uhapšenog službenika Agencije za nacionalnu bezbednost Petra Lazovića nude 6,2 miliona evra u nekretninama i novcu da bi se on branio sa slobode.

JEMSTVO OD 6,2 MILIONA EVRA ZA ZVICEROVOG TAJNOG AGENTA: Nudi milione i nekretnine da bi se branio sa slobode!

Foto: https://libertaspress.me/

Policajci sarađivali sa "kavčanima"

Bivši crnogorski policajac Petar Lazović, navodni pripadnik kavačkog klana, koji se sumnjiči da je bio doušnik Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana koji se nalazi na crvenoj Interpol poternici želi da se brani sa slobode.

Pravni zastupnici uhapšenog službenika Agencije za nacionalnu bezbednost Petra Lazovića nude 6,2 miliona evra u nekretninama i novcu da bi se on branio sa slobode, saopštio je njegov advokat Borivoje Đukanović podgoričkim Vijestima.

U predlogu za jemstvo, podsećaju da je veće Višeg suda obilo prethodnu garanciju od 1.640.300 evra.

Advokati Đukanović i Nikola Martinović u predlogu za puštanje Lazovića da se brani sa slobode pišu da, pored ranijeg predloga kaucije, dodaju hipoteku na nekretnine u Podgorici u iznosu od 4.645.000 evra, što zajedno sa već ponuđenim iznosom garancije od 1.640.300 evra iznosi 6.285.300 evra.

Oni očekuju da Sud s pažnjom razmotri novi iznos garancije za puštanje Lazovića da se brani sa slobode.

Jemstvo je ponuđeno kao garancija da Lazović tokom daljeg krivičnog postupka neće pobeći. Lazović, službenik crnogorske tajne službe, uhapšen je 18. jula ove godine po nalogu SDT-a, zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, ali i da je kao član organizovane kriminalne grupe “Kavači” učestvovao u međunarodnom krijumčarenju kokaina, kao i da je odavao službene tajne vođi tog klana Radoju Zviceru.

Zbog sumnje da je deo te krimi-ekipe, SDT je izdalo i nalog za hapšenje službenika Uprave policije Ljuba Milovića. Članovima tog klana SDT označava i Radoja Živkovića zvanog Žuti (36), Nikolu Spasojevića (43), Milana Vujotića (40) i Duška Roganovića (36).

VEĆ MU ODBILI JEDNO JEMSTVO

Pre više od tri nedelje Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici je, postupajući po žalbi SDT-a Kt-s Br.12/22 od 18.11.2022. godine, povodom iste i po službenoj dužnosti, ukinulo rešenje sudije za istragu ovog suda Kris.br.64/22 od 15.11.2022. godine, kojim se prihvata jemstvo od strane branioca okrivljenog P. L., a koje se sastoji u upisu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, procenjene ukupne vrednosti 1.540.00,00 eura, kao i gotovog novca u iznosu od 100.000,00 eura, vlasništvo Z. L., uz izricanje mere nadzora zabrana napuštanja glavnog grada uz obavezu povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje putne isprave, te naložilo sudiji za istragu ponovno odlučivanje - pisalo je u saopštenju suda koje su prenele Vijesti.

NEGIRAO OPTUŽBE

Lazović je inače, pred tužiocem, negirao optužbe da je kao pripadnik kavačke kriminalne grupe počinio niz teških krivičnih dela i pozvao tužilaštvo da preispita dokaze koje ima protiv njega.

On je konkretno osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotrebu službenog položaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading