PRLJAVI INSPEKTOR U DILU SA VRAČARCIMA: Detalji istrage serije pucnjava u Obrenovcu

Autor:

Hronika

16.12.2022

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavko Đorđević se tereti da je zatražio pomoć "vračarskog klana" i jednog radnika MUP jer nije dobio novac za drogu koju je prodao S. T..

PRLJAVI INSPEKTOR U DILU SA VRAČARCIMA: Detalji istrage serije pucnjava u Obrenovcu

Foto: Privatna arhiva

Otvoreni rat kriminalnih grupa u Obrenovcu izbio je zbog droge koju je Slavko Đorđević (30), pripadnik "Principa", uhapšenih Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dao S. T., članu nekadašnje navijačke grupe "Hedhanters", ubijenog Branislava Baneta Penčića, čijem klanu je ranije pripadao i sam Đorđević.

Na S. T. u begu, inače radnika obezbeđenja noćnog kluba, Đorđević je 12. decembra pucao s pripadnicima vračarskog kriminalnog klana, koji mu je priskočio u pomoć jer od dužnika nije dobio novac po dogovoru, saznaje Srpski telegraf iz istrage. Na prethodnom sastanku s vračarcima i dogovoru za osvetu bio je i jedan inspektor beogradske policije. On je, inače, kolegama ranije dostavljao lažne informacije o Slavku.

S. T. verovao je da je mnogo jak i da mu Đorđević ne može ništa, ali ga je njegov dojučerašnji saradnik, kao nadmoćniji, označio kao metu i rešio da mu se osveti za nestalu drogu.

Naš izvor otkriva da je S. T. sa saradnicima još bar tri puta bio je na meti Đorđevića i njegove ekipe u poslednjih deset dana, pored dva napada za koje šira javnost već zna. Slavko Đorđević je, kako svedoče upućeni, pozvao "vračarski klan" da mu pomogne da se reši S. T. ukoliko već ne može da ga natera da plati drogu i time zastraši sve koji i pomisle da mu pokvare poslove s narkoticima.

- Osim što je na S. T. pucano u ponedeljak ispred zgrade u kojoj stanuje, tako što ga je Slavko namamio da izađe dok ga je u crnom džipu porše kajen čekao s maskiranim vračarcima, pripadnicima klana Nikole Vušovića Ludog Džonija, hici upozorenja ispaljeni su prethodnog dana na čak dve lokacije u blizini Doma kulture i kod zgrade opštine, kao i još dva puta u poslednjih deset dana - u naselju Stočnjak i na valjevskom putu - navodi izvor iz istrage.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Nikola Vušović

Policija je od prvog napada alarmirana i traga se za beguncima koji su prethodnih dana pucali na suparnike, palili i razbijali automobile, ali i njihovim saradnicima iz Beograda. Intenzivno se vrše pretresi lokacija i legitimišu sumnjiva lica. Građani su, s druge strane, veoma uplašeni jer se plaše da će nastradati nevine žrtve i sa strahom izlaze iz kuće da bi obavili osnovne obaveze.

Posle napada na S. T. u ponedeljak je uhapšen Slavko Đorđević, koji će odgovarati za pokušaj ubistva, a oduzet je i porše koji je vozio. Nadležno Više javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo raspisivanje potrage za Miodragom Z. (21) zbog istog događaja, u kojem su, prema kazivanju očevidaca, učestvovala još dvojica muškaraca.

Istražni organi u tajnosti vrše istragu, kojom je obuhvaćeno na desetine pripadnika kriminalnih klanova koji se u dužem periodu na teritoriji Obrenovca bore za prevlast u trgovini kokaina, marihuane i drugih droga, a time i za mesta u obezbeđenju klubova gde se kupoprodaja najčešće i odvija.

Istovremeno, sumnja se da su u rat kriminalnih grupa koje deluju u gradu na Kolubari, pored beogradskih kriminalaca, uključeni i pojedinci iz dijaspore i okolnih zemalja.

Uhapšeni nosio nanogicu

Osumnjičeni Slavko se na saslušanju branio ćutanjem, a tužilac je predložio da mu se odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. Inače, on je doskora bio pod nadzorom s nanogicom zbog ranijih sukoba sa zakonom.

Kupio čaure da prikrije tragove

Snimak pucnjave u Obrenovcu na kojem je Stefan bežao između zgrada, dok ga četvorica jure, procurio je u javnost i na njemu se vidi kako S. T. izlazi iz zgrade i prilazi poršeu, a zatim se daje u beg iza zgrade čim je uočio napadače sa Slavkom, kao i da četvorica naoružanih muškaraca trče za njim. Sustižu ga i ispaljuju jedan metak u njegovom pravcu, a potom se vraćaju u automobil i odlaze. Dok beže ka automobilu, osumnjičeni viču: "Ajde, Zazo!"

Obrenovčani tvrde da je to nadimak odbeglog Miodraga, a na snimku se vidi da dozivaju jednog od napadača koji traži čaure da ih pokupi zbog prikrivanja tragova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading