OTKRIVENO KAKO JE EKIPA VELJE NEVOLJE UBILA GOKSIJA: Oblepili smo mu trakom oči i noge, i sve vreme glumili policiju

Autor:

Hronika

07.11.2022

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjem svedočenju svedoka saradnika Srđana Laliža u predmetu Belivuk-Miljković bilo je reči i o ubistvu Gorana Veličkovića Goksija.

OTKRIVENO KAKO JE EKIPA VELJE NEVOLJE UBILA GOKSIJA: Oblepili smo mu trakom oči i noge, i sve vreme glumili policiju

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ, E-Stock/M. Privatna arhivaRafailović

Goran Veličković Goksi

Lalić je iznosio odbranu i detaljno opisao zločine.

- Znao sam da Goksija traži Veljko zbog njegove navodne bliskosti sa Filipom Koraćem. Miljkovic pozajmio vozilo alfa sa velikim tovarnim delom od mlađih navijača sa Medaka. Imao sam lisice u džepu zadnjem.

- Hrvatin se našao peške sa Veličkovićem, ulaze u smart i nalaze se sa Đurićem koji je ščepao Veličkovića laktom za vrat. Belivuk ga je nogom nekoliko puta udario u glavu, ja sma mu svezao lisice na leđima i ubacili ga u tovarni prostor, gde smo ušli Milan Budimir i ja, a na pred Belivuk i Janković.

- Miljkovic je bio zaduzen za pratnju bmw u vlasnistvu braće Budimir. Oblepili smo mu trakom oči i noge i sve vreme glumili policiju. 

- Oblepili smo mu trakom i usta. Imao je belu lanenu kosulju i teksas bermude, a nosio je antilop braon krem cipele. belivuk ga opet udara nogom u glavu. Isekli smo mu traku na ustima da moze da diše, a Goran je tada ispljunuo nekoliko usta. Ja sam mu kljestima odlomio deo nokta i pretio da cemo mu počupati sve nokte ako ne oda skaj šifru.

Republika

Foto: shutterstock

 

 

- Belivuk je rekao da ga ne diramo i skinuo mu povez sa očiju i razgovarali su i delovalo je da je omekšao. Pričali su o razlazu i dugu koji je Veličković imao za travu. On se izvinio Belivuki i on je posle toga izašao. Kad se posle više od sat vremena vratio rekao je Goranu:

"Lezi na stomak na dasku i Miljković je snažno zamahnuo i dva puta ga udario po vratu. Čuo se tupi zvuk. Goran se vrlo dobr i dostojanstveno držao sve vreme. Zatim je Veljko uzeo sekiru i odvojio glavu od tela i stopala. Na leđima su mu krvlju napisali "Korać pička".

- Znao sam da će ga ubiti, ali nisam očekivao na ovaj način. Bio sam iznenađen. Belivuk je posle ubistva uzeo Goksijev teplefon i dopisivao se sa Kimijem, Isakovićem i Koraćem. Neku grupu je čak napravio i slao im je slike ubistva, ali je namestio da se briše čim je vide - ovo je ispričao Lalić.

Sudija je prekinula pretres u 18 i 20 i zakazaloa nastavka Lalićevog jezivog svedočenja za sutra. Posle toga Miljković je trazio reč i kada su svi pomislili da će da se osvrne na lalićev iskaz on je imao poseban zahtev:

- Ujutru imam suđenje u Crnoj Gori neko putem video linka pa vas molim da preuzmem odluke šta su za skaj odlučili u Holandiji i Italiji. - rekao je Mesar, a sudija mu je izašla u susret i dozvolipla da mu se predaju spisi.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading