SRAMOTA! Evo koja je bila odbrana medicinske sestre koja je tukla baku u Peći

Autor:

Hronika

03.11.2022

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autona Peljaj i još tri medicinske sestre uhapšene su zbog nasilja nad bakom u staračkom domu u Peći.

SRAMOTA! Evo koja je bila odbrana medicinske sestre koja je tukla baku u Peći

Foto: Printskrin: Twitter

Kako prenose albanski mediji, medicinska sestra Aurona Peljaj koja je juče nemilosrdno udarala staricu u Staračkom domu "Orenda" izjavila je policiji da se branila.

Peljaj je zajedno sa još tri medicinske sestre juče uhapšena nedugo nakon objavljivanja snimka na društvenim mrežama.

Portparol Osnovnog tužilaštva u Peći Škodran Nikči je izjavio da će danas biti saslušano osoblje i štićenici ovog centra.

- Kosovska policija će danas po ovlašćenju Državnog tužilaštva, obaviti razgovore sa svim licima u ovom prihvatilištu i svim starim licima koja se tamo nalaze. Dok smo bili ovde, dobili smo i druge prijave u vezi sa ovim slučajem - rekao je Nikči, prenosi Telegraf.

Sumnje da je ovakvih slučajeva možda bilo i ranije.

Tužilac Dorijan Juniku saopštio je sinoć da tužilaštvo ima saznanja da u Centru za stara lica u Peći, pored prijavljenih, može biti i drugih slučajeva nasilja i nad drugim starim licima i da će istagom sve biti provereno, piše Kosovo onlajn.

Podsetimo, na snimku iz Doma za stare u Peći, koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se kako radnice maltretiraju jednu od korisnica doma.

Gazeta Express ujedno je objavila i dokument koji je navodno objavio ovaj centar o suspendovanju medicinskih sestara. U dokumentu koji je objavio ovaj prištinski medij se navodi da je nasilje koje je počinjeno nad staricom „nedolično ponašanje“.

- Takvi akti nasilja su neprihvatljivi gde god da se pojave, ali su posebno ozbiljni kada se dešavaju u institucijama za koje se smatra da nude pomoć i brigu - rekao je Svećlja.

Reagovala je i kosovska ministarka pravde, Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu), navodeći da je šokirana. Ujedno je izašla sa potvrdom da su neki od osumnjičenih već uhapšeni, te da tužilaštvo i policija rade na slučaju. Gradonačelnik Peći, Gazmend Muhadžeri (Muhaxheri) naveo je da ova Opština ne upravlja nijednom ustanovom koja nudi usluge za stara lica. Sa druge strane, pozvao je zdravstvenu inspekciju i policiju da se ozbiljno pozabave slučajem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Jordan

05.11.2022 15:36

Ništa novo. Prijavio sa tako sličan slučaj dok sa bio pripravnik u jednom Beogradskom KBCu i nikom ništa. Sestre alkoholisane aplaudiraju po licu pacijenta i nikom ništa. Da ne budem grešan, mene su nakon toga maltretirali i na kraju staža mi saopštili da ne "zadovoljavam" kriterijume i nisam za taj posao. Preporučili me u jedan privatni dom. Zbog toga im hvala.