VLASNIKA BARŽE SMRTI SVI SE PLAŠE: Novi detalji rečnog sudara na Dunavu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To nije plovni put, već mrestilište ribe i brodovima je zabranjen prolaz, dok mi sa čamcima možemo da prođemo, komentariše alas iz Grocke nesreću u kojoj su poginuli Ivan Jevtić i Marta Andić.

VLASNIKA BARŽE SMRTI SVI SE PLAŠE: Novi detalji rečnog sudara na Dunavu

Foto: ST/N. PANČIĆ

Vlasnik nepropisno parkirane barže na Dunavu, u koju se u Grockoj u sredu uveče zakucao gliser, moćnik je od kojeg strepe svi meštani ove beogradske opštine, tvrde njegovi poznanici. Oni kažu da je pravo čudo da je tek sada došlo do velike tragedije, u kojoj su stradali Ivan Jevtić (38) i njegova devojka Marta Andić (37) jer pomenuti čovek već 30 godina na tom delu reke, Gročanskom dunavcu, drži svoja nepropisno parkirana plovila i tako predstavlja veliku opasnost po sve one koji tuda prolaze noću u svojim čamcima jer nema nikakvog osvetljenja, a barže se od vetra konstantno pomeraju po reci, pa se smatra da su to uzroci teške nesreće u sredu.

Biznismen Ivan Jevtić, koji se družio s brojnim poznatim ličnostima, kobne večeri vozio se na gliseru s devojkom Martom i troje prijatelja - Natašom R., Milicom B. i Nemanjom R. Prema našim saznanjima, do sudara je najverovatnije došlo kada se Ivan približio marini, iz koje je isplovio, ali mu se u mraku nasred reke isprečila barža, koju je kasno ugledao, pa je pokušao da je izbegne i tada se u nju zakucao bočnim delom glisera. On i Marta stradali su na licu mesta, dok su ostali zbrinuti na VMA s lakšim povredama.

Kako kažu naši sagovornici koji ovim delom reke plove svakodnevno, vlasnik barže je iz Bosne i nakon nesreće je uklonio druge brodove koji su nepropisno parkirani, ali baržu nije mogao jer ju je čuvala policija.

Alasi koji u Gročanskom dunavcu borave svakodnevno kažu da za njega ne postoje nikakve sankcije.

- On u blizini drži svoju firmu i poseduje veliki broj brodova. Barže zna da parkira po celom rukavcu. Dok dolazimo do marine, tuda prolazimo i danju i noću već decenijama. To nije plovni put, već mrestilište ribe i brodovima je zabranjen prolaz, dok mi sa čamcima možemo da prođemo. Međutim, noću smo u velikom strahu da ćemo stradati jer te njegove barže mogu da se izbegnu samo pukom srećom. Mnogi su se u njih sudarili, ali čudom nisu poginuli. Vozač glisera, i da je znao gde se barža nalazi, bilo bi uzalud jer ona brzo menja poziciju zbog vetra i rečne struje. Vlasnik tih brodova je veliki moćnik i 30 godina nam pravi probleme jer mu niko ne može ništa. Nažalost, ne verujemo da će se nešto promeniti ni sada, kada su jadni ljudi stradali - objašnjava jedan vlasnik splava za Republiku.

Drugi alasi ponavljaju ove navode i kažu da ne smeju da navode u čemu se ogleda njegova moć, ali da je poznato da od njega zazire cela Grocka.

Istragu o teškoj rečnoj nesreći vode policija i Drugo osnovno javno tužilaštvo, koje je u četvrtak potvrdilo da se gliser zakucao u usidrenu baržu, nakon čega se odbio i ostao na sredini reke.

Do zaključenja ovog broja nismo uspeli da stupimo u kontakt s vlasnikom barže, ali nam se na mobilni telefon koji stoji na sajtu njegove firme javio muškarac, koji je posle kratkog ćutanja zbunjeno rekao da to nije on. S druge strane, jedan od njegovih zaposlenih nam je poručio da "tu nema šta da se komentariše".

Poznati se opraštaju od Ivana

Republika

Foto: Printscreen/Instagram/darkolazicofficial

Ivan Jevtić i Darko Lazić

Stradali Ivan bio je prijatelj brojnim poznatim ličnostima, među kojima su i pevač Darko Lazić i fudbaler Vladimir Volkov, ali i čuveni frizer estradnih zvezda Ilija Pečenica, koji je juče na Instagramu objavio dirljiv snimak u kojem je Jevtić, koji kaže: "Jednog dana, kada se vratim u Beograd, da me vodiš malo u grad", na koji je frizer napisao: "Znam" i dodao tužne emotikone, pa je u drugim objavama postavio još nekoliko fotografija sa Jevtićem.

Lazić i Volkov su se od Ivana oprostili u četvrtak, a za naš list su poručili da je bio omiljen u društvu.

- Zvali smo ga Zuza. Bio je najbolji čovek koga sam upoznao. S njim nikada nije bilo dosadno. Osim toga, bio je veoma vredan - rekao je Darko za naš portal, a fudbaler od tuge nije mogao da razgovara s nama, pa nam je samo rekao da mu je Jevtić bio najbolji prijatelj.

Otac mu stradao pred očima

Nesrećni Ivan se, prema rečima poznanika, sa Martom zabavljao svega dve nedelje. Bio je razveden, a živeo je u selu Pudarci sa ćerkom (8) i sinom (6). Imao je prevozničku firmu, a otac mu je stradao kada je imao 12 godina prilikom prevrtanja traktora na kojem se i on vozio s njim u tom trenutku, a sada su istu sudbinu dočekala i njegova deca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mirko

10.09.2022 08:15

Nije platio parking?

Boško

11.09.2022 10:25

Tako nam dodju iz Bosne, sa Kosova, iz Hrvatske, puni para, a mi mislimo sirotinja pa im dajemo prednost za posao i druge pogodnosti. A mi rodjeni beogradjani živimo u bedi! Pogledajte naselje plavi horizonti-sve izbeglice, dali su im placeve džaba, a ispred svake kuće, tj dvorca, po 3 autobusa ili kamiona. Eto i ovaj primer, došao čovek iz Bosne i ne može mu niko ništa, zamisli!?!?!? I posle neko pita zašto ih ne volimo. Da, najiskrenije-be volimo ih!!!