Otvoreno pismo uhapšenog policajca bliskog "Kavčanima" VELJIN ČUVAR: ŽELE DA ME UBIJU!

Autor:

Hronika

29.07.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar Lazović opisao pozadinu nekoliko ubistava i sumnjivih smrti kao matricu prema kojoj će i on biti likvidiran

Otvoreno pismo uhapšenog policajca bliskog "Kavčanima" VELJIN ČUVAR: ŽELE DA ME UBIJU!

Foto: https://libertaspress.me/

Policajci sarađivali sa "kavčanima"

Uhapšeni policajac Petar Lazović, koga Evropol označava kao pripadnika "kavačkog klana" i zaštitnika Veljka Belivuka, strahuje za život. To je obelodanio otvorenim pismom nadležnim organima Crne Gore, u kome navodi da se vodi medijska kampanja koja je priprema za njegovu likvidaciju.

O Lazoviću su mediji detaljno objavljivali policijske izveštaje i transkripte razgovora skinutih sa Skaj aplikacije, u kojima se vidi da je povezan sa šefom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, policajcem Ljubom Milovićem (obojica u bekstvu), kao i da je Belivuka čuvao u Crnoj Gori kad je s Markom Miljkovićem došao u posetu Zviceru.

Republika

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Miljković i Belivuk

U pismu koje je u celosti objavio Dan navodi se da je "haranga protiv njega samo kopija istih ili veoma sličnih ranije izvedenih aktivnosti interesno povezane grupe pojedinaca" koje su dovele do više nerasvetljenih ubistava i samoubistava.

- Posledica takvih kampanja je gubitak više osoba koje su bile vrlo efikasne i korisne u borbi protiv organizovanog kriminala ili su bili članovi timova koji su se borili protiv organizovanog vida kriminala. Imajući u vidu ozbiljnost, finansijske i organizacione kapacitete kriminalne strukture koja stoji iza medijske i očigledno jednog dela institucionalne pripreme za uklanjanje Petra Lazovića iz sektora bezbednosti, a moguće i lica zemlje, želim da ovo pismo ostane kao svedočanstvo događaja koji se mogu u bliskoj budućnosti desiti - navodi se, između ostalog, u njegovom pismu.

Lazović je dalje opisao nekoliko ubistava i sumnjivih smrti kao matricu prema kojoj će i on biti likvidiran. Naveo je ubistvo Miodraga Kuščića, koji je 2018. likvidiran u prisustvu novinarke, smrt Rudolfa Elezovića juna 2021, kao i samoubistvo Luke Bulatovića oktobra 2021.

Hapšenje Lazovića izazvalo je pravu buru u bezbednosnim strukturama i javnosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dritan Abazović

Dan posle njegovog privođenja, prema nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga sumnjiči da je počinio pet krivičnih dela, kao član transnacionalne kriminalne organizacije "kavački klan", stigla je otvorena pretnja Dritanu Abazoviću, premijeru Crne Gore. Pomenuta poruka poslata je 19. jula preko lažnog Instagram profila "aki_boss777".

- Pamtićeš 18. jul po Petru Lazoviću, kunem ti se u boga - glasila je ova pretnja.

Abazović je posle toga zatražio reakciju od Agencije za nacionalnu bezbednost, kojoj je, inače, pripadao i uhapšeni Lazović.

SA ZVICEROM ISMEVAO BEZBEDNJAKE

Kada su 17. januara 2021. Veljko Belivuk i Marko Miljković sleteli u Crnu Goru da bi prisustvovali proslavi koju je organizovao Radoje Zvicer, policajac Petar Lazović je znao za podatak da su njih dvojica pod punim nadzorom srpske obaveštajne službe i o tome je obavestio Zvicera, piše u dokumentu Evropola u koji je portal Libertas imao uvid.

- Lazović čak predlaže Zviceru i kako da se našale sa službom - piše u tom dokumentu, koji sadrži transkripte razgovora.

On je, navodno, obavestio Zvicera da je, između ostalih, za njihov nadzor zadužen i službenik policije Ljubo Milović, kao i "nepoznata osoba pod imenom Hari", koji će znati sve i informisati Lazovića o svakom događaju koji se planira.

- Reci im, ako pokušaju na svoju ruku, neki pametan policajac da im (Belivuku i Miljkoviću) traži da im uzmu DNK, da kažu da neće i da zovu advokata, a advokat sam ja - napisao je Lazović šefu kriminalnog klana Radoju Zviceru.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading