KO JE BIO NINOSLAV JOVANOVIĆ? Prvi put osuđen je 1996. godine, njegova dela zgrozila su i potresla Srbiju

Autor:

Hronika

08.07.2022

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ninoslav Jovanović, višestruki osuđivani silovatelj i pedofil preminuo je danas u Požarevcu. Hronologija njegovih gnusnih dela je podugačka.

KO JE BIO NINOSLAV JOVANOVIĆ? Prvi put osuđen je 1996. godine, njegova dela zgrozila su i potresla Srbiju

Foto: Tanjug, D. Nikolić,ST/V. Lukić, N. Pančić, Youtube

Ninoslav Jovanović je bio smešten u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu gde je odsluživao doživotnu robiju za otmicu i silovanje dvanaestogodišnje devojčice.

Njegova dela zgrozila su i potresla Srbiju i region.

1996 - Prvi put osuđen na 10 godina

Po policijskoj evidenciji, Ninoslav je zbog silovanja osuđen 1996. godine. Tada je silovao jednu devojku, a posle nekoliko dana devojčicu od 14 godina.

Republika

Foto: Republika

Malčanski u trenutku hapšenja 2019.

Obe je držao u zatočeništvu i pre svakog seksualnog zlostavljanja ošišao. I tada se krio po šumama i napuštenim kućama. Žrtve su uspele da pobegnu, a policija ga je posle više dana uhapsila. Osuđen je na 10 godina zatvora, preneo je Blic.

2005 - Uslovna sloboda, pa dve nove žrtve i osuđen na 15 godina

Našao se 2005. na uslovnoj slobodi. Međutim, nedugo zatim uhvatio je novu žrtvu, 12-godišnju devojčicu, koju je maltretirao duže od dva dana. Za Jovanovićem su opet u potragu krenuli policajci, više od 500 njih, tragalo se za njim helikopterima, a on je tada oteo novu žrtvu, takođe 12-godišnju devojčicu, koju je ošišao u šumi.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Malča

Devojčica je spasena, a Ninoslav Jovanović uhapšen i osuđen na 15 godina zatvora.

Januar 2018 - Postaje slobodan čovek i proganja žene preko društvenih mreža

U oktobru 2018. Ninoslav Jovanović je uhapšen zbog postojanja osnovanje sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje i zbog toga dobija još pet meseci zatvora. Ostaće upamćeno da je preko Fejsbuka slao bizarne poruke grupama koje se bave prikupljanjem kose uz jezive komentare kako treba tako ošišati još žena.

Decembar 2019 - Otima Moniku, potraga traje danima

U petak 20. decembra 2019. u ranim jutarnjim časovima na putu do škole, OŠ „Dr Zoran Đinđić”, u niškom prigradskom naselju Brzi Brod, Moniku je kidnapovao Ninoslav Jovanović (poznatiji kao Malčanski berberin), četrdesetšestogodišnji silovatelj i pedofil koji je više puta osuđivan za seksualne delikte.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Monika

Pronađena je živa 29. decembra iste godine u ataru sela Pasjača nakon uspešne desetodnevne akcije policije, vojske, Bezbednosno-informativne agencije (BIA), lovaca, ali i velikog broja građana dobrovoljaca.

Ninoslav Jovanović je prva osoba koja je pravosnažno osuđena na najstrožu kaznu predviđenu izmenama zakona iz 2019.godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading