POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE: Ispred Policijske uprave Bor presretnut i napadnut pripadnik kriminalističke policije

Autor:

Hronika

07.07.2022

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Policijske uprave u Boru presretnut je i napadnut V. P, pripadnik Odeljenja kriminalističke policije, saopštio je Policijski sindikat Srbije (PSS).

POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE: Ispred Policijske uprave Bor presretnut i napadnut pripadnik kriminalističke policije

Foto: Republika.rs

Policijski sindikat Srbije potpuno je iznenađen bahatošću ovog akta, pošto je kolega napadnut praktično ispred svog radnog mesta - Policijska uprava u Boru.

Njega je sačekao i napao Nemanja R. osoba od ranije poznata po izvršenju krivičnih dela, kao što su dilovanje narkotika i nasilničko ponašanje.

Nemanja R. je ispred policijske stanice prišao kolegi V.P. i počeo da ga vređa, napada, preti da će mu organizovati sačekušu, govoreći policajcu da će izgubiti posao, verovatno samo zato što upravo radi odgovorno svoj posao u kriminalističkoj policiji. Kolega V.P. je međutim intervenisao, pa je Nemanja R. priveden u službene prostorije, odakle je o incidentu obavešten tužilac u Boru, koji je napad kvalifikovao kao krivično delo ugrožavanja sigurnosti. Napadaču je potom određeno policijsko zadržavanje.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Policija

Neverovatno je da se kriminalci usuđuju da napadaju policajce, pa makar i verbalno, bukvalno ispred policijskih stanica, samo zato što rade svoj posao. Nadamo se da ovaj novi u nizu napada na policajce neće proći sa blagom kaznom ili oportunitetom, jer upravo nekažnjavanje ili minimalne kazne kriminalcima za napade na policajce, dovode do toga da se stvara veliki pritisak na policajce i njihov rad. To nije poruka koja treba da se pošalje policajcima niti javnosti – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading