Na Vukovića pucano zbog precrtanih grafita Zvezde?! Pripadnik Vandala jedva izvukao živu glavu

Autor: Republika

Hronika

04.07.2022

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Aleksandar Vuković., navijač grupe Vandal bojs, na kog je pucano 23. juna u Zemunu, navodno se našao na meti napadača jer je precrtavao grafite Crvene zvezde.

Na Vukovića pucano zbog precrtanih grafita Zvezde?! Pripadnik Vandala jedva izvukao živu glavu

Foto: Printscreen/Facebook/Aleksandar Vukovic

Vuković i Belivuk

Podsetimo, pucnjava se dogodila u Prvomajskoj ulici usred bela dana, kada su napadači iz crnog "forda" sa zatamnjenim staklima otvorili vatru na Aleksandra Vukovića i Radeta S., koji su prolazili "golfom". Kada su čuli hice, Aleksandar i Rade su kroz suvozačeva vrata iskočili iz auta u pokretu i pobegli. Policija je identifikovala trojicu napadača i za njima se traga.

Navijači

- Aleksandar Vuković navodno je blizak Veljku Belivuku, osumnjičenom da je sa svojim klanom izvršio najteža krivična dela. Sumnja se da napad na Aleksandra, inače nekadašnjeg vaterpolistu, nije povezan sa Belivukom, već da je posredi obračun zbog precrtanih grafita - priča izvor Kurira:

- Navodno, Aleksandar je precrtao neke grafite, pa je zbog toga napadnut dok je bio sa drugom - objašnjava naš izvor.

Navijačka grupa Vandal bojs, kojoj napadnuti mladić pripada, poznata je po bliskosti sa Belivukovim Principima. Aleksandar Vuković, inače, na društvenim mrežama objavljivao je fotografije na kojima se nalazi zagrljen sa Veljkom Belivukom i Aleksandrom Stankovićem, koji je ubijen u oktobru 2016. u Beogradu.

Foto: Printscreen/Facebook/Aleksandar Vukovic

Sale Mutavi i Vuković

Fotografije

- Na fotografijama koje je juče ujutru obrisao sa svog Fejsbuk profila Aleksandar je bio zagrljen sa Belivukom. Interesantno je da je on dan nakon ubistva Stankovića podelio njihovu zajedničku fotografiju, a da je isto to uradio i na prvu godišnjicu Stankovićeve smrti - kaže izvor. Da podsetimo, Aleksandar Stanković bio je vođa Partizanove navijačke grupe Janjičari i Belivukov najbolji drug. Upravo su od Janjičara nastali Principi. Spekuliše se da je on ubijen u ratu kavačkog i škaljarskog klana, a da je na njega pucao Stevan Stamatović, koga su navodno Belivukovi bliski saradnici ubili u Atini. Aleksandar Vuković navodno je bio i blizak sa Demirom Jukićem, tinejdžerom koji je ubijen na Novom Beogradu.

Incident iz aprila Ranili mu druga, on ga vozio u bolnicu

Inače, ovo je drugi put ove godine da je Aleksandar Vuković osvanuo na stupcima crne hronike. - On se pre dva meseca dovodio u vezu sa jednom pucnjavom u Zemunu. Njegov prijatelj U. K. ranjen je u aprilu ove godine, a upravo ga je Aleksandar Vuković zajedno sa P. C. odvezao u Zemunsku bolnicu - podseća naš sagovornik: - Mladići su tada saslušani, ali nisu mogli da kažu ništa o napadu niti izvršiocu. Ranjeni U. K. takođe je odbio saradnju sa policijom i rekao da ne zna ko je i zbog čega pucao na njega - ispričao je naš izvor.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Komentari (0)

Loading