Još se ne zna čiji su DELOVI TELA pronađeni pre tri meseca u DUNAVU! DNK se ne poklapa sa bazom nestalih osoba, sumnjalo se da je žrtva klana Veljka Belivuka!

Autor:

Hronika

07.06.2022

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pre tri meseca u Dunavu kod Kostolca pronađeni su donji delovi muškog tela.

Još se ne zna čiji su DELOVI TELA pronađeni pre tri meseca u DUNAVU! DNK se ne poklapa sa bazom nestalih osoba, sumnjalo se da je žrtva klana Veljka Belivuka!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Krajem maja Više javno tužilaštvo u Požarevcu dobilo je izveštaj Nacionalnog kriminalističkog centra iz Beograda sa profilom DNK-a osobe muškog pola čiji su ti delovi tela, a on je upoređen sa bazom nestalih osoba, ali se, kako je Telegraf ekskluzivno objavio, nije poklopio ni sa jednim od postojećih.

Sagovornik iz istrage ovog slučaja za Telegraf kaže da je jedna stvar veoma čudna u ovom slučaju i otkrio u kom pravu će dalje ići istraga.

DNK je upoređen sa bazom nestalih osoba, ali se nije poklopio ni sa jednim od postojećih - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja i dodao: "Izvesno je da se radi o stranom državljaninu. Takođe, čekamo da vidimo ko će da se javi i prijavi nestalu osobu iz Srbije ili druge zemlje. Čudno je da se do sada niko nije javio".

Veštak je, kako smo ranije pisali, izolovao deo tela koji je prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK. U ovom slučaju, navodno, to je bila butna kost.

Više javno tužilaštvo iz Požarevca je potom naredilo Nacionalnom kriminalističkom centru iz Beograda da iz delova pronađenog tela dobije DNK profil i uporedi sa onima iz baze.

- Obducent je utvrdio da je reč o krupnijem muškarcu koji je po konstrukciji nogu najverovatnije sportista. Veštak je, takođe, zaključio da su delovi tela čoveka najmanje pola godine u vodi. Na njemu su nađene tamne patike i čarape. U svom izveštaju naveo je i osnovne podatke koje je tokom veštačenja saznao ...- kaže izvor Telegrafa blizak istrazi.

Inače, Nacionalni kriminalistički centar radio je i veštačenje žrtava klana Veljka Belivuka.

Kada porodica prijavi nestanak osobe policiji daje podatke koji se tiču visine, starosti, građe, odeće koju je u trenutku nestanka imao, a od njih se uzima i DNK. Nekada se dogodi da i roditelji na osnovu patika, čarapa ili veša prepoznaju dete. Ukoliko se radi o srodnicima čijeg DNK profila nema u bazi onda se od njih uzima on i upoređuje sa DNK-a profilom koji je utvrdio Nacionalni kriminalistički centar - objašnjava naš sagovornik.

Kako je Telegraf. rs pisao, alas je na desnoj obali Dunava u mestu Pepelište kod Kostolca primetio da pluta deo tela. Pozvao je policiju.

Mediji su spekulisali da je reč o Jovi Kecmanu iz Beograda, za koga se sumnja da je žrtva klana Veljka Belivuka i koji je nestao pre nepune dve godine, ali je obdukcija pokazala da nije reč o njemu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading