DOBIJEN DNK DELOVA TELA KOJI SU IZVUČENI IZ DUNAVA: Leš najmanje pola godine bio u vodi

Autor:

Hronika

19.05.2022

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštak je izolovao deo tela koji je prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK.

DOBIJEN DNK DELOVA TELA KOJI SU IZVUČENI IZ DUNAVA: Leš najmanje pola godine bio u vodi

Foto: ST/V. LUKIĆ

Više javno tužilaštvo u Požarevcu dobilo je izveštaj Nacionalnog kriminalističkog centra iz Beograda sa profilom DNK-a osobe muškog pola čiji su delovi tela nađeni početkom marta, u Dunavu kod Kostolca, ekskluzivno saznaje Telegraf.rs.

DNK je upoređen sa bazom nestalih osoba, ali se nije poklopio ni sa jednim od postojećih - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Veštak je izolovao deo tela koji je prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK. U ovom slučaju, navodno, to je bila butna kost.

Više javno tužilaštvo iz Požarevca je potom naredilo Nacionalnom kriminalističkom centru iz Beograda da iz delova pronađenog tela dobije DNK profil i uporedi sa onima iz baze.

- Obducent je utvrdio da je reč o krupnijem muškarcu koji je po konstrukciji nogu najverovatnije sportista. Veštak je, takođe, zaključio da su delovi tela čoveka najmanje pola godine u vodi. Na njemu su nađene tamne patike i čarape. U svom izveštaju naveo je i osnovne podatke koje je tokom veštačenja saznao - kaže izvor blizak istrazi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading