Lažne dojave o bombama u Srbiji stižu sa kriptovanog sistema PROTON MEJLA! Gotovo nemoguće otkriti POŠILJAOCA! Delo stranih OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI!?

Autor:

Hronika

16.05.2022

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve lažne dojave o podmetnutim bombama upućene su sa servisa Proton mejla.

Lažne dojave o bombama u Srbiji stižu sa kriptovanog sistema PROTON MEJLA! Gotovo nemoguće otkriti POŠILJAOCA!  Delo stranih OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI!?

Foto: E-Stock

Policija ispred škole

Prema informacijama Novosti, veoma je teško ući u trag pošiljaocima ovih mejlova. 

Proton mejl je švajcarski onlajn servis, preko koga je do sada stigla većina pretećih poruka o bombama. Ima više od 50 miliona korisnika, čije poruke su zaštićene jakom enkripcijom, pa je teško otkriti aj-pi adresu pošiljaoca. Moguće je da, preko VPN mreže, poruka bude poslata iz jedne države, a da se preusmerava preko desetina aj-pi adresa u drugim država, kako bi se sakrio trag o poreklu.

Od početka rata u Ukrajini, zabeležene su desetine lažnih dojava o postavljenim bombama, prvo u avionima "Er Srbije" na letu za Moskvu, pa u njihovim poslovnicama, potom u brojnim objektima širom Beograda i Srbije.

Za neke od njih potvrđeno je da su stizale iz Ukrajine, Poljske i Švajcarske.

Postoje osnovane sumnje da su u podizanje panike uključene strane obaveštajne službe, da je reč o specijalnom ratu protiv Srbije, kojim se pojačava pritisak na našu zemlju da uvede sankcije Rusiji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Oslobodilac

16.05.2022 20:58

INTERPOLU DATI ZAHTEV DA OTKRIJE POSILJAOCE POREDTOGA SRBIJA SA POSALJE HILJADE LAZNIH DOJAVA U OVE 3 ZEMLJE SA TAJNIH ADRESA I DA IM ZIVOT TAMO STANE PA KAD ONI PRESTANU PRESTAJEMO I MI