"MALTRETIRAO JE DECU, URINIRAO PO NJIMA" Komšije nemaju reči hvale za Luku Perenčevića: Mnogo je neprijatelja stekao

Autor: Republika

Hronika

12.05.2022

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima komšija sa Banjice, problemi sa Perenčevićem su počeli još kada je bio dete, a kako je rastao postajali su sve veći.

"MALTRETIRAO JE DECU, URINIRAO PO NJIMA" Komšije nemaju reči hvale za Luku Perenčevića: Mnogo je neprijatelja stekao

Foto: Društvene mreže/printskrin

Luka Perenčević

Luka Perenčević (28), mladić koji je u ponedeljak ubijen u improvizovanoj teretani na Banjici, bio je poznat u kraju kao problematičan od najranijeg detinjstva.

Prema rečima komšija sa Banjice, problemi sa Perenčevićem su počeli još kada je bio dete, a kako je rastao postajali su sve veći.

- Znali su ovde za njega svi i to ne po dobrom, ljudi su ga se plašili. On je još u osnovnoj školi maltretirao decu, zaključavao ih u učionicu, pa je nekog terao da bleji, po nekome je urinirao, šta mu je već sve padalo na pamet - tvrdi sagovornica Blica posredno upoznata sa slučajem i dodaje:

Republika

Foto: A. Popović

Beživotno telo Luke Perenčevića

- Zbog njega su roditeljske sastanke zakazivali bukvalno na nedelju dana, ali niko nije uspeo da ga uhvati ni za glavu ni za rep.

Sagovornica je prekršila onu izreku "o pokojniku sve najlepše", pa ga je čak nazvala "zlom".

- Posle se u srednjoj školi uhvatio i lošeg društva, da li je sa njima radio neke poslove sa drogom, ne znam. Uhvatio se navijača, bio je "radovac", uglavnom to nabolje nije išlo, naprotiv... - navodi žena.

Prema njenim rečima, zato koliko god da je ono što mu se desilo strašno, ipak nije iznenađujuće.

- Užasno je, ali kako da vam kažem, sa takvom biografijom nije začuđujuće. Ko zna koliko je neprijatelja stekao, koliko ga je njih mrzelo, pa se ne postavlja pitanje ko je, u smisli ko bi, nego ko je od toliko njih. Tako na to gledam - priča dalje.

Sagovornica lista je pomenula da se Luka dovodio u vezu sa ubistvom njegovog druga Filipa Lepojevića.

- Imao je on tu umešane prste. Trojica braće kojima se sudi za ubistvo tog dečka su imala problem s Lukom, dvojicu je izbo nožem u kafiću - kaže i dodaje da je kuća okrivljenih za to ubistvo u blizini zgrade u kojoj je mladić živeo sa porodicom.

Inače, za ubistvo koje je sagovornica pomenula i ranjavanje Alekse Đukanovića, koje se dogodilo na Banjici 2020. godine, sudi se braći Petru, Radovanu i Urošu Rakočeviću, a Perenčevićevo ime je u slučaju više puta pominjano. Njega su navodili kao osobu koja je započela sukob koji je i doveo do ubistva.

Republika

Foto: Adelarda Popović

Beživotno telo Luke Perenčevića

Otac braće Rakočević je u vreme kada su uhapšeni tvrdio da je njegove sinove maltretirao navijač Rada Luka Perenčević, koji je, kako je rekao, bio "strah i trepet na Banjici". R. R. je tada ispričao da je ubijeni napao, a potom i nožem izbo dvojicu njegovih sinova, a da je dok su ležali u bolnici terorisao njihove prijatelje, kako bi došao do njih i "završio posao".

- Tražio je da im kažu njihovu adresu i da ih pozovu i namame kako bi mogli odmah na licu mesta da ih likvidiraju - tvrdio je muškarac.

Luka je ubijen u ponedeljak oko 11.30 u bokserkom klubu na kod zgarde u kojoj živi njegova porodica na Banjici. Napadač je do lica mesta došao motorom, prerušen u dostavljača hrane, ušao je u prostorije kluba i sasuo kišu metaka u Perenčevića, koji je od posledica ranjavanja preminuo na licu mesta.

(Republika/Blic)

Bonsu video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading