UBIJAJU ZA SIĆU I DROGU! Plaćenim ubicama u Srbiji dosije pun lakših krivičnih dela!

Autor:

Hronika

08.05.2022

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teritoriji Srbije profesionalne ubice ne postoje! Naručioci ubistava kao izvršioce mahom angažuju golobrade mladiće, koji iza sebe imaju niz lakših krivičlnih dela i čije usluge plaćaju relativno malo

UBIJAJU ZA SIĆU I DROGU! Plaćenim ubicama u Srbiji dosije pun lakših krivičnih dela!

Foto: Printscreen/Twitter/zoranceran2

Da je to načelno pravilo pokazalo se još jednom kada je uhapšen Stefan M.(23) iz Kraljeva, koji je osumnjičen da je 28. aprila ubio Luku Žižića u kafiću "Ritual" na Novom Beogradu.

Mladom Kraljevčaninu ovo nije prvo krivično delo. Na teret mu se stavljaju krađe, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nanošenje teških telesnih povreda, ugrožavanje sigurnosti, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Zbog sumnje da je ubio Aleksandra Šarca na parkingu tržnog centra na Novom Beogradu, prošle godine je uhapšen još jedan Kraljevčanin Lazar Ilić (24). Ono što je takođe zanimljivo je da su i Milašinović i Ilić iz naselja Ribnica u Kraljevu.

I u njegovom dosijeo slična dela kao Milašinovićevom, krađe, teške krađe, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih telesnih povreda. Uglavnom je obijao trafike i krao vozila. Jednom prilikom je izbo čoveka nožem jer je želeo da uđe u toalet pre njega.

Prema rečima kriminologa Dobrivoja Radovanovića, praksa gotovo stoprocentno potvrđuje teoriju, a prema njoj je ovakav profil klasičan primer kriminala u Srbiji, prenosi Alo.

- Prave profesionalne ubice na teritorije Srbije ne postoje, čak ni na teritoriji bivše Jugoslavije. To su obučeni i školovani ljudi, ono što se u kriminalu može smatrati elitom. Ovi kod nas su obični obučeni pucači, koji rade za sitne pare, za male ili velike dilere droge, koji su se u prošlosti bavili različitim sitnim kriminalnim delima, te se s toga i ne mogu približiti pravim profesionalnim ubicama svetskog ili evropskog ranga - navodi sagovornik i dodaje da je takva i cena njihovih "usluga":

- Ovo je klasičan primer kriminala u Srbiji. Deca, mladići iz zapuštenih porodica, kad kažem zapuštenih mislim na one gde su deca zapostavljena, gde se ne vodi računa o njima, često to podrazumeva i siromaštvo. -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading