DIJANA ŠALJE MINISTRA STEFANOVIĆA U ZATVOR: Sprema se šokantno suočavanje u sudu

Autor:

Hronika

28.04.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On nije dao nijednu izjavu, a toliko puta se pominje njegovo ime kroz čitav optužni predlog, kao i kroz sve moguće dokaze tužilaštva, kaže Hrkalovićkin advokat Vladimir Đukanović za Srpski telegraf

DIJANA ŠALJE MINISTRA STEFANOVIĆA U ZATVOR: Sprema se šokantno suočavanje u sudu

Foto: ST/N. PANČIĆ, Ministarstvo odbrane

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, spremna je da se nađe oči u oči s nekadašnjim šefom ministrom Nebojšom Stefanovićem da bi dokazala da je on kriv što je veštačenje telefona vođe zloglasnog klana Veljka Belivuka u vezi sa sumnjom da je učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića osam meseci bilo skriveno u fioci umesto da bude dostavljeno tužilaštvu, koje ga je uporno tražilo. Ona je takođe navela da je sve radila po naređenju Stefanovića.

Svetozar Vujačić, iskusni pravnik i aktuelni savetnik ministra Aleksandra Vulina, nedvosmisleno je rekao da je na potezu tužilaštvo, od kojeg očekuje da konačno u ovom slučaju Stefanovića pozovu na odgovornost.

- Tužilaštvo je zakazalo jer Stefanović nije procesuiran pošto njegova objektivna odgovornost nije upitna. Očekujem, kao i građani Srbije što očekuju, da se učini nešto po tom pitanju i da Nebojša Stefanović odgovori na optužbe, odnosno da tužilaštvo donese, na primer, naredbu o proširenju istrage - istakao je Vujačić.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Nebojša Stefanović

Optužena za trgovinu uticajem Hrkalovićeva je na suđenju u sredu rekla da je postupala po nalogu Stefanovića i samo prenosila njegove poruke shodno hijerarhiji, rekavši da je njen šef bio drzak i bezobrazan. Bivša državna sekretarka je, odgovarajući na pitanja sudije, ocenila Stefanovićevo postupanje i kao glupo.

Njen advokat Vladimir Đukanović, koji traži suočavanje Dijane i Stefanovića u sudnici, takođe je izrazio veliko čuđenje kako je moguće da aktuelni ministar odbrane nije saslušan kao Dijanin šef i poručio da je u njegovom poimanju stvari Stefanović morao biti pre optuženi nego svedok.

- Pored ovo troje ljudi, na optuženičkoj klupi je trebalo da bude tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović. Neko je svoja nedela hteo da svali na nju - rekao je, između ostalog, Đukanović, koji dalje poručuje da ministar Stefanović duguje mnogo objašnjenja.

- Zaista moram da izrazim čuđenje da sam tužilac nije pozvao Stefanovića kao svedoka. On nije dao nijednu izjavu, a toliko puta se pominje njegovo ime kroz čitav optužni predlog, kao i kroz sve moguće dokaze tužilaštva. Nemoguće je mnogo toga razjasniti bez Stefanovićeve izjave i izjave bivšeg direktora policije Vladimira Rebića i višeg javnog tužioca u Beogradu Nataše Krivokapić - kazao je Đukanović za Srpski telegraf.

ŠTA SVE HRKALOVIĆEVA MORA DA OBJASNI

Dijana Hrkalović negirala je u sudnici da poznaje Veljka Belivuka, nasuprot pričama da ga je godinama pokrivala i štitila. Dijana je, upućeni kažu, Belivuka upoznala kao jednog od najbližih prijatelja ubijenog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, kojem je, navodno, trebalo i da kumuje na venčanju.

Republika

Foto: youtube.com/Mario Sekulic

Veljko Belivuk

 

Vraćanje auta ubici Miljkoviću

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK, kojem se sudi u Višem sudu zbog vraćanja oduzetog automobila mimo propisa Marku Miljkoviću, jednom od vođa kriminalnog klana optuženog za surova ubistva i otmice, takođe je prebacio krivicu na Nebojšu Stefanovića, tvrdeći, kao i Hrkalovićeva, da je sve radio po njegovom naređenju.

- Stefanović mi je rekao da će Miljković doći za dva dana i da to obavimo profesionalno i bez zadržavanja - rekao je Papić.

Suđenje Papiću nastavlja se u maju, a ministar Stefanović pozvan je da tada svedoči, kao i bivši direktor policije Vladimir Rebić.

Takođe, postoji više posrednih i neposrednih dokaza o njenoj bliskosti s Belivukom i Elezom.

U razotkrivenoj prepisci sa šifrovane Skaj aplikacije nađeno je da je Belivuk slao poruke u kojima je pominjao Hrkalovićevu:

- Eleza što su uhapsili, to je kontra Dijani jer je on bio Dijanin i ona ga je štitila. Odmah panika...

- D. rekla je...

Iz istrage je isplivala i poruka koju je Dijana navodno poslala Belivuku pred ubistvo na šinama:

- Oni ili mi.

SVE MINISTROVE AFERE

Nebojša Stefanović juče nije želeo da odgovori na pitanja Srpskog telegrafa vezana za suđenje Dijani Hrkalović, te na tom suđenju izrečene optužbe na njegov račun, što je i bila očekivana reakcija budući da je ćutanje ili odugovlačenje s odgovorima bio njegov izbor za afere u kojima je optuživan:

  • Jedna od tih afera je planirani atentat na predsednika Aleksandra Vučića, kada je otkriveno oružje u neposrednoj blizini njegove roditeljske kuće u Jajincima
  • Stefanovića su optuživali da je bio mozak operacije u kojoj je Vučić prisluškivan 1.572 puta
  •  Pokrenuta je i afera o novodnom uticaju američkih tajnih službi na Stefanovića prilikom njegovog službenog puta u SAD na otvaranje afere "Jovanjica", uz direktno optuživanje brata predsednika Aleksandra Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Hermes

28.04.2022 21:35

Lako je Neši kad ga brane Demostat, Danas, N1, Nova S... Prpali novinar Panović se ubi objašnjavajući kako zapad neće pustiti Nešu niz vodu. Istog onog o čijim aferama su pisali.

Čiča Avalski

29.04.2022 12:42

Ma nema ništa od toga !!! Sve ostaje u porodici - sve će se dogovoriti i rešiti na opšte zadovoljstvo.