ISPOVEST JELENE VELIČKOVIĆ, ČIJEG MUŽA JE UBIO KLAN VELJE NEVOLJE: Gorana je prodala zver, kojoj je prethodno pomogao

Autor:

Hronika

06.04.2022

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preklinjala sam ga da se ne suprotstavlja Belivukovoj ekipi i ostalima koji su na silu zauzeli njihovo mesto na jugu. Pogotovo kad smo dobili sina, drugo dete. Znala sam da se to neće dobro završiti, tiho kazuje Goksijeva supruga

ISPOVEST JELENE VELIČKOVIĆ, ČIJEG MUŽA JE UBIO KLAN VELJE NEVOLJE: Gorana je prodala zver, kojoj je prethodno pomogao

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ, E-Stock/M. Privatna arhivaRafailović

Goran Veličković Goksi

Užasno sam loše, nisam se oporavila i neću nikada jer sam prošla golgotu, prvo kad je nestao moj Goran, posle kada je otkriveno da je namamljen i ubijen i treći put kad sam videla na sudu oči optuženih za zverska ubistva, priča za Srpski telegraf Jelena Veličković, udovica Gorana Veličkovića Goksija, žrtve klana Veljko Belivuk - Marko Miljković.

Taj 3. avgust 2020. Jelena nikada neće zaboraviti kada je jedan telefonski poziv prekinuo porodični ručak i Goran tražio od nje da ga s njihovo dvoje dece poveze do Višegradske ulice na sastanak s njegovim drugom. Od tog dana ga više nije videla iako je obećao da će se brzo vratiti. Prijavila je njegov nestanak sutradan jer joj je bilo jasno da je njen voljeni otišao na put bez povratka. Tek posle pola godine Jelena je saznala da se Belivuk i klan terete za zversko ubistvo Gorana. Fotografije ubijenog muža videla je na televiziji u februaru prošle godine, kad su vlasti njima dokumentovale zlodela tek uhapšenog klana.

SAMA S DVA DETETA

- Krenula sam na psihoterapije čim sam videla fotografije mog ubijenog muža, prvo na televiziji, pa u tužilaštvu. Videla sam i druga iskasapljena tela, za neka se još ne zna čija su poput onog što se u prvi mah verovalo da je Lazar Vukićević. U stomaku mi je bio teret, mučnina neka, a u glavi borba, osećaj nemoći, tuge i očaja i, istovremeno, bes, koji kipi i pravi totalni šok - svedoči ova krhka žena.

Foto: Republika/Privatna arhiva

Vreme sreće

Jelena kaže da je najviše boli to što je Goran predstavljen kakav nije nikada bio i da je njegov jedini greh bio to što je s pravim navijačima hteo s tribina da istera huligane.

Republika

Foto: Republika7Privatna arhiva

Goran Veličković

- Ostala sam sama s dva mala deteta. Zbog čega? Zbog Goranove potrebe da pripada nekome i da ima porodicu veliku navijačku jer nije imao onu pravu kao dete, kad mu je i bila najpotrebnija. S tri godine ga je ostavila majka. Živeo je u Zvečanskoj pored žive majke, koja je izrodila osmoro dece - prvi put otkriva Goksijeva udovica.

NIJE HTEO DA SE POVUČE

Ona dalje svedoči koliko je njen muž imao težak život i objašnjava da je na tribinama mislio da ima porodicu jer svoju nije imao dok se nije oženio.

Republika

Foto: Republika7Privatna arhiva

Goran Veličković

- Preteško odrastanje imao je Goran. Osećao se napušteno i manje vredno kao mladić. Nisam imala snage da ga mnogo pitam o detinjstvu i životu u domu, ali on bi povremeno pričao o tome. Zbog toga je od rane mladosti živeo za Partizan, tribine, fudbal. Voleo je zdravo rivalstvo i cenio je i druge navijače sportskog duha. Išla sam i ja s njim na utakmice dok nisu postale horor mesto. Preklinjala sam ga da se ne suprotstavlja Belivukovoj ekipi i ostalima koji su na silu zauzeli njihovo mesto na jugu. Pogotovo kad smo dobili sina, drugo dete. Znala sam da se to neće dobro završiti, ali ovakve zločine nisam mogla ni da naslutim. Goran nije bio šonja, što bi se u njihovom svetu reklo jajara, i nije hteo da se povuče iako sam govorila da porodica i navijanje ne idu zajedno - priča trezveno Jelena.

Foto: Republika/Privatna arhiva

Jelena i Goran sa detetom

U istrazi Bojan Hrvatin je priznao da je namamio Veličkovića u kuću strave u Ritopeku, gde su ga čekali Velja Nevolja, Miljković i ostali pripadnici bande. Zverski su ga mučili, a zatim ubili, iskasapili i samleli u mašini za mlevenje mesa.

Nije bio član nikakvog klana

Jelena kaže da Goran nije bio član nikakvog klana, pa, samim tim, i nije obavljao prljave poslove za njih, prodavao drogu...

- Mi ne bismo živeli skromno da je tako bilo. Sada bih ja lako mogla decu da podižem sama od ušteđevine, ali, ne, to ništa nije istina - kazuje Jelena.

- Goran je meni bio sve, i prvi dečko i muž i prijatelj i drug, zavoleli smo se još u školskoj klupi. Njegovo srce je bilo ogromno. Bio je pozitivac, najbolji i najodaniji za svoje prijatelje, ponosan i uporan i platio je cenu kad su se nameračili da ga uklone. Prodao ga je Hrvatin, kome je pomogao prethodno. On nije čovek, on je zver. Sedeo je iza mene na pripremnom ročištu, gore, iznad sa Spasojevićem. I kad su nam se pogledi sreli, nije odustajao, nastavio je da me gleda pravo u oči iako mi je muža i oca bebe, koju je video, poveo u klanicu za ljudski rod. Tu strahotu i atmosferu u sudnici od tog dana ne želim više da vidim. Nemam snage i neću ići ako ne bude moralo zbog postupka. Svojoj deci sam i otac i majka i nisam im potrebna luda, a tamo se to postaje - zaključila je Jelena Veličković.

ADVOKAT: PIŠTOLJ NABAVIO IZ STRAHA ZA PORODICU

Advokat Vesna Golubović, koja je punomoćnik Goksijeve udovice u postupku protiv klana optuženog za monstruozne zločine, zastupala je i Gorana kada je uhapšen zbog nelegalnog posedovanja pištolja. Ona ističe da u tom postupku nije bio osuđen i tvrdi da on nije imao kriminalni dosije, te da nikada nije odgovarao za drogu. Dodaje da je razumela da se samo borio da se vrati na tribinu s koje ga je Belivuk sa svojim "Principima" oterao.

Republika

Foto: Republika7Privatna arhiva

Vesna Golubović

- Mnogo sam cenila Gorana. Lišen je slobode zbog pištolja koji je morao da pribavi radi odbrane jer je znao da žele da ga ubiju i bojao se za svoju porodicu. Pištolj mu je oduzet kada je s trudnom ženom i ćerkicom bio na ručku u lokalnoj piceriji, tokom dana, ne u nekoj situaciji koja bi ukazivala da je imao nameru da ga zloupotrebi. Zbog određenih okolnosti koje su mu bile poznate nije imao poverenje u policiju. To je čak i rekao tužiocu prilikom saslušanja. On, međutim, ni za ovo nikada nije osuđen. Odranije znam da je Goran jedino odgovarao za neki vid inkriminisanog ponašanja na utakmici. To krivično delo se u zakonu vodi kao nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Može biti zbog bacanja pirotehničkih sredstava, fizičkog sukoba, neovlašćenog ulaska na sportski teren i slično. U svakom slučaju, nema nikakve veze s bilo kakvim teškim krivičnim delom, posebno ne sa organizovanim kriminalom - zaključuje Golubovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading