ROBIJAŠI IZ LESKOVCA SE PREKO MEDIJA ZAHVALILI ŠEFU ČUVARA: Omogućeno nam je korišćenje televizora i dobili smo sportske aktivnosti

Autor:

Hronika

19.04.2022

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zatvorenici leskovačkog Okružnog zatvora koji svoje kazne služe u novom delu zgrade obratili su se medijima sa namerom da pohvale načelnika Službe za obezbeđenje Žarka Koprivicu koji im je, kako navode, posle više meseci obezbedio pristup dnevnom boravku i gledanje televizora.

ROBIJAŠI IZ LESKOVCA SE PREKO MEDIJA ZAHVALILI ŠEFU ČUVARA: Omogućeno nam je korišćenje televizora i dobili smo sportske aktivnosti

Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Kako piše u njihovom pismu, mesecima nisu mogli da ostvare pravo na dnevni boravak ili bilo kakav vid informisanja.

- To je svima u jednom danu omogućio gospodin Žarko Koprivica. Dobili smo televizor i mogućnost da četiri dana nedeljno koristimo sportske aktivnosti. Zbog toga smo mu zahvalni - naglašava se u pismu.

Zatvorenici su apelovali i na državne organe da ubuduće proveravaju navode i žalbe osuđenika, a ne da samo dođu i prošetaju kroz zatvor.

Podsetimo, ombudsman, sudije imenovane za izvršenje krivičnih sankcija, skupštinski Odbor za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija i članovi Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture obišli su tokom prošle godine i nadgledali zatvore u Ćupriji, Novom Sadu, Zrenjaninu, Šapcu, Somboru, Požarevcu, Kruševcu i Leskovcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading