DR DIMIĆ IZ KC NIŠ O ZBRINUTIM RUDARIMA: imamo dva pacijenta - spremni smo da primimo još povređenih!

Autor:

Hronika

01.04.2022

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nesreći koja se dogodila jutros oko 4 časa, u rudniku "Soko" kod Sokobanje, došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo osam rudara.

DR DIMIĆ IZ KC NIŠ O ZBRINUTIM RUDARIMA: imamo dva pacijenta - spremni smo da primimo još povređenih!

Foto: youtube.com/Belle amie

Klinički centar Niš

Devetnaest povređenih radnika nalazi se u aleksinačkoj bolnici, dok je dvoje upućeno u KC Niš. Profesor Dragan Dimić govorio je za "Novosti" o rudarima koji su tu zbrinuti.

- Nakon obaveštenja o nesreći mobilisali smo sve raspoložive ekipe i otvorili mogućnost za priliv većeg broja pacijenata. Na sreću, do sada sa mesta nesreće upućena su samo dva pacijenta, zbrinuti su i postavljena je dijagnoza - samo trovanje metanom i gasovima, nema ozbiljnijih povreda i oni su zbrinuti na toksikološkom odeljenju na intenzivnoj nezi - rekao je profesor. Primljeni pacijenti su starosti od 30 do 40 godina.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Rudnik Soko

- U kontaktu smo sa kolegama iz Sokobanje, Aleksinca i Knjaževca, oni su nam i najavili ova dva pacijenta, za sada nemamo novih informacija da je još neki pacijent upućen u naš Urgentni centar.

Spremnost je podignuta na najveći mogući nivo od jutros i to ostaje na snazi ukoliko bude bilo novog priliva pacijenata - zaključio je prof. Dimić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading