BURNO počelo SUĐENJE ŠARIĆU: Traže isključenje javnosti

Autor:

Hronika

08.03.2022

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je nastavljeno suđenje Darku Šariću za organizovani šverc kokaina.

BURNO počelo SUĐENJE ŠARIĆU: Traže isključenje javnosti

Foto: Telegraf/Đ. KOJADINOVIĆ

Darko Šarić

Sudija Apelacionog suda Sretko Janković koji od prošle nedelje vodi postupak za šverc kokaina protiv Darka Šarića i njegove organizovane kriminalne grupe, danas je nakon konstatacije da su na pretres pristupile sve stranke u postupku, predočio da namerava da isključi javnost tokom saslušanja okrivljenih svedoka saradnika Nebojše Joksovića i Draška Vukovića. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal , s druge strane, tražio da se njihova juče ulozena zalba na odluku suda o izdvajanju dokaza, razmotri i da se do tada odlozi saslusanje svedoka, odnosno nastavak glavnog pretresa. 

Zamenik tužioca Saša Ivanić zatražio je juče da se uložena žalba TOK razmotri uprkos protivljenju veća koje ističe svoju nadmoćnu poziciju, navodeći da je rešenjem propisana  žalba budući da se sud sam pozvao na član 407. 

Da li ste zapečatili izdvojene dokaze i zahtevamo da se izdvojeni dokazi navedu numerički na jednom spisku, te stoga predlažemo odlaganje nastavka pretresa dok se ne odluči po žalbi TOK - rekao je tužilac Ivanić.  

Republika

Foto: e-stock

Darko Š

 

Branilac jednog od okrivljenih, advokat Marko Kljajević tražio je da se javno održi ispitivanje okrivljenih- svedoka saradnika.Advokat Dalibor Katančević se takođe usprotivio isključenju javnosti jer kaže da to tužilaštvo nije tražilo pre pretresa. 

Sve prisutne advokat Kljajević je nasmejao jer je čestitao ženama Osmi mart usred rasprave. A nekoliko branilaca okrivljenih izjasnilo se da se protive i drugom zahtevu tužilaštva.

Sudija je odredio kratku pauzu da sa većem odluči o predlozima TOK.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading