ČETIRI MESECA OD HAPŠENJA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ! Iza rešetaka još četvorica, ali još mnoge stvare nisu razjašnjene!

Autor:

Hronika

20.02.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri meseca od hapšenja Gorana Džonića osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić.

ČETIRI MESECA OD HAPŠENJA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ! Iza rešetaka još četvorica, ali još mnoge stvare nisu razjašnjene!

Foto: Facebook

Goran Džonić osumnjičen da je ubio porodicu Đokić

Prošla su tačno četiri meseca otkako je 20. oktobra uhapšen Goran Džonić, bivši vatrogasac iz sela Moravac, osumnjičen da je u septembru ubio svoje rođake Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić.

Misteriozni nestanak porodice Đokić, a potom i pronalazak njihovih ugljenisanih tela intrigirali su javnost od prvog dana, a pravi šok je usledio tri nedelje posle zločina, kada je uhapšen Goran Džonić, Đokićev brat od tetke i osoba od poverenja.

Jedan od najbizarnijih trenutaka u ovom nezapamćenom ubistvu je da se Džonić pojavio na njihovoj sahrani i skrštenih ruku ispratio opelo i njihov ukop.

- Džonić je uhapšen nakon što je vratio dug od 10.000 evra. To se pročulo i on je na prvom saslušanju priznao da je pratio Đokiće. On je tada, u ceo slučaj umešao svoje sinove Milana i Stefana, ali i Kostadina i Aleksandra Miloševića, meštane Moravca - kaže izvor:

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Stefan i Milan Džonić

 

- Osumnjičeni je ispričao da je imao poseban telefon kojim je navodno javljao braći Milošević, poznatijim u selu pod nadimkom Jojke, kretanje porodice svog brata. Jednog od njih je optužio kao egzekutora, ali sve je to "palo u vodu" kada je na prepoznavanju u policijskoj stanici pokazao na pogrešnog čoveka, odnosno, nije prepoznao jednog od braće.

Deo novca koji je uzet od Đokića pronađen je zakopan u usisivaču na imanju Džonićevog sina, a bivši vatrogasac je tada hladnokrvno rekao da su Miloševići ostavili novac tu "jer je to bezbedno mesto", a potom i naveo da je pare možda ukopao on, a možda i sinovi.

Od hapšenja, krajem oktobra, u pritvoru se osim Džonića nalaze njegovi sinovi, ali i braća Jojke.

Andrija Magdelinić, advokat braće Milošević je više puta rekao medijima "da sve ukazuje na to da je Džonić sam izvršio krivično delo". Njegov brat Mladen, takođe zastupnik Miloševića kaže da ima posrednih i neposrednih dokaza koji podržavaju tu tvrdnju.

Republika

Foto: ST/V. Lukić

Goran Džonić na sahrani porodice Đokić

 

- Prvo su tu snimci na kojima se vidi kako obilazi lokacije gde će kasnije biti nađena tela i izgoreli automobil. Drugo postoje dokazi da je kupio gorivo koje je sipao u kanistar, a znamo da su tela spaljena. Za novac koji je nađen, on nema dokaza o poreklu, a nesporno je da se radi o novcu iz Đokićevog automobila.Džonićev pištolj nađen je u odžaku u Aleksincu, znači da je hteo da ga sakrije. Veštačenje ne kaže da je iz tog pištolja pucano na Đokiće, ali ga i ne isključuje što znači da je tim pištoljem moglo da se izvrši ubistvo - kaže advokat:

- Čak se i u njegovom psihijatrijskom veštačenju kaže da ima agresivnu crtu jako izraženu i da je sklon da krši sve norme ponašanja radi koristoljublja. Iako je on pokušavao na saslušanjima da pokaže da je uplašen, blag i slično, nekoliko svedoka su rekli izričito da je umeo zarad novca mnogo toga da uradi. Kao vrh dokaznog postupka je njegovi biološki materijal nađen na moru predmeta kao i na pištolju i novcu. A to što nije prepoznao braću Milošević je mimo svih dokaza dovoljan pokazatelj njegove karakterne nestabilnosti - komentariše Mladen Magdelinić dodajući i da je pravio prigušivač što ukazuje na njegove namere.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading