KRSTIĆU NE GINE DUGA ROBIJA! Provaljene sve malverzacije lažnog humanitarca, policija i tužilaštvo dobro odradili posao!

Autor: D. P. - E. S. T.

Hronika

11.02.2022

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojkanu Krstiću, vlasniku "Elita gradnje" i lažnom humanitarcu, preti višegodišnja robija.

KRSTIĆU NE GINE DUGA ROBIJA! Provaljene sve malverzacije lažnog humanitarca, policija i tužilaštvo dobro odradili posao!

Foto: Republika

Sudeći po naredbi o sprovođenju istrage, koju je podnelo Više tužilaštvo u Beogradu, sud neće imati problema da osudi muljatora kog su Srpski telegraf i Republika raskrinkali serijom tekstova, od kojih je prvi objavljen u julu 2019.

Krstiću, ali i njegovim pomagačima iz tri beogradske opštine - Vračar, Zvezdara i Čukarica - na teret se stavlja da su iskorišćavanjem položaja lažnim fakturama i zapisnicima o navodnim uslugama odnošenja đubreta u periodu od 2019. do 2021. pribavili imovinsku korist veću od 10 miliona dinara. Na ovaj način su oštetili pomenute opštine, grad Beograd i, u krajnjoj liniji, građane.

UVEĆANA VREDNOST

Sudeći prema podacima iz istrage, Krstić, kojem je određen pritvor od 30 dana, je zajedno s pomagačima iz navedenih opština na više načina vršio prevare da bi protivpravno došao do novca koji mu je isplaćen za uklanjanje đubreta.

- U prethodnom dogovoru sa D. T. iz opštine Čukarica Krstić je uneo neistinite podatke, odnosno uvećao količinu uklonjenog smeća i drugog otpada, kao i uvećanu vrednost izvršene usluge i sve to naplatio od opštine Čukarica, čime je oštetio budžet ove beogradske opštine. Sve to je parafirala V. J. iako je znala da Krstić nema potvrdu o odvozu i smeštaju otpada na gradsku deponiju u Vinči, što je bio uslov tendera - stoji, između ostalog, u naredbi.

Tužilaštvo i policija do detalja su opisali sve malverzacije Krstića i njegovih kompanjona, ali to je, kako saznaje naš list, samo vrh ledenog brega, te treba očekivati dalje proširenje istrage.

Plaćao hvalospeve o sebi

Krstić je u javnosti brižljivo gradio imidž humanitarca. Potpuno izmišljen, naravno. Jutjub je prepun video-klipova u kojima je Krstić predstavljen kao neko ko maltene svakodnevno obilazi Srbiju i Republiku Srpsku i pomaže svima kojima je pomoć potrebna.
Pravljenje tih snimaka i medijskih priloga o sebi (uglavnom su to bili manji mediji iz Srpske) debelo je plaćao. Sad se vidi i kojim parama...

Podsetimo, Krstić je u gaćama priveden u prostorijama svog Spasilačkog centra Srbije u Jajincima, gde je, u neposrednoj blizini porodične kuće predsednika Srbije Aleksandra Vučića, napravio pravu tvrđavu, koja više liči na vojnu kasarnu.

Imao je i veći broj svojih ljudi, navodno iz spasilačkih timova, koji su se kretali u uniformama, a obučavali su se na poligonu nedaleko od Krstićeve tvrđave.

OTVORILI DOSIJE

Dosije "Krstić" su Srpski telegraf i Republika, inače, otvorili još pre nekoliko godina. Pisali smo o njegovim mnogobrojnim malverzacijama, a on je podnosio tužbe protiv našeg lista, pokušavajući da nas spreči da otkrijemo istinu o njemu. Usput, pozivao se na moćne zaštitnike, jake veze, izmišljene prijatelje u vrhu vlasti... Sve je to, naravno, bio njegov modus operandi, isti onaj način ponašanja koji je koristio da bi pretio kamiondžijama, ljudima koji žive u blizini njegovih divljih deponija i tako redom...

Deo onoga što je radio Krstić

- mutne radnje vlasnika "Elita gradnje" najpre su otkrivene pošto su vlasnici nekoliko građevinskih firmi otkrili da ih ucenjuje da moraju istovarati šut na njegove deponije i da im to debelo naplaćuje
- ispostavilo se, potom, da je mnoge deponije napravio na divlje, okupirajući gradsko zemljište
- divlja deponija na Čukarici je zatvorena, a najavljeno je i uklanjanje deponije u Kumodražu
- Drugo opštinsko tužilaštvo podnelo je optužnicu protiv Krstića za protivpravno prisvajanje tuđeg zemljišta
- postupak je i dalje u toku jer se optuženi nije pojavljivao na sudu
- žitelji Kumodraža svedočili da im je Krstić pretio da će ih pobiti kada su se pobunili zbog divlje deponije
- vlasnik je Spasilačkog centra Srbije, lažno se predstavlja kao humanitarac
- Beograđanin Radovan Vojnić ga je imenom i prezimenom optužio da je umešan i u lanac prostitucije i da je podvodio njegovu suprugu Aleksandru
- u naredbi o sprovođenju istrage navode se mnogobrojne malverzacije vezane za divlje deponije, odnošenje smeća i uklanjanje otpada s tri beogradske opštine - Čukarica, Zvezdara i Vračar

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Dejan

11.02.2022 11:40

Koliko duga robija?? 2 godine sa nanogicom.

Stepa

13.02.2022 17:47

Taj je kriminalac, narkodiler, reketas, zelenas, divlje deponije, divlja gradnja, iznude, otmice, pretnje itd....