OTAC MATEJA PERIŠA BRIZNUO U PLAČ PRED NOVINARIMA: Nadam se da ću ga ZAGRLITI

Autor:

Hronika

24.01.2022

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, u opsežnom razgovoru do detalja je ispičao šta ga najviše muči u istrazi, izrazio nadu da će ponovo zagrliti sina.

OTAC MATEJA PERIŠA BRIZNUO U PLAČ PRED NOVINARIMA: Nadam se da ću ga ZAGRLITI

Foto: Printskrin

Nenad Periš

On je u otvorenom razgovoru pričao do detalja o nestanku sina.

Upitan kako se bori sa toliko informacija, od kojih su mnoge netačne, on kaže:

- Verovatno sam nekako stvorio odbrambeni mehanizam. Razgovaram sa MUP Srbije, njima apsolutno verujem. Ima i mnogo iskrenih novinara, profesionalaca, i njima iskreno zahvaljujem na svemu. Razumeju kako je čoveku koji traži svoje dete. Kao i u svemu, ljudi neka nisu promišljeni, pa bude i dezinformacija. To ničemu ne služi. Verujte, nikome ne zameram. Imam svoj problem i tome sam okrenut. Svako ima svoju čast.

On se nada i veruje da će ova teška životna drama imati srećan kraj.

- Mislim da će me svi shvatiti kao roditelja, imati samo jednu stvar koja vam je važna. Mene će samo istina dovesti do sina. Ja i dalje verujem da će biti sve u redu. Dokle god me neka činjenica ne demantuje, živeću u toj nadi. Informacije stalno dolaze. Problem u istrazi je što policija mora da proverava svaku informaciju koja je često i dezinformacija. Verujte, policija radi vrlo stručno i pedantno. Ja sam laik, ali mogu im reći samo veliko hvala. Nikad neću moći da im zahvalim za sve što su uradili, i sa stručne i sa ljudske strane. Znate kako, sretnete se sa policajcem koji se nagledao svega i svačega, pa i sa novinarom, pa kad vidite čoveku suzu u oku, ne gubite nadu u ljudskost, niti u srećan kraj - jedva je Nenad Periš izgovorio ove reči.

- Dve rupe su vrlo bitne. To je pre svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam da li se tu nešto dogodilo, a ja ne verujem da jeste. Druga je možda čak i važnija, to je spuštenja Mateja u prostor nalik terasi pored reke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu takođe nemamo snimak da vidimo da li je tu bilo još nekoga ili da li je Matej prešao tu ogradu, jer je tu koso i moguće je okliznuti se i pasti. Pitao sam inspektora da li je moguće na tom mestu izaći, a da kamere ne zabeleže, jer tu ima kamera, a dobio sam odgovor: "Da". To su dve meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Ratnog ostrva. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak - govori Periš.

Republika

Foto: Društvene mreže

Matej Periš

Međutim, kada ga je voditelj upitao "Ko je Matej", Nenad nije mogao da zadrži suze, prenosi Espreso.

"Pitate oca koji traži sina, kakav mu je sin. To je momak kojim se ponosim, koji nikad nije pitao 'tata, treba mi novac, treba mi ovo ili ono'. Ponosan je, želeo je sam da dođe do ciljeva. Završio je faukltet, radio je... Kao mlad čovek okrenut budućnosti. Sportista je, ima devojku. Svaki roditelj bi bio ponosan na takvog momka. Nadam se da ću ga zagrliti i da ćemo nastaviti gde smo stali. Ako dragi Bog drugačije odluči, prihvatiću sve i nosiću svoj krst".

Na kraju, Nenad Periš je rekao:

"Ja sam čovek od 57 godina. Sve ono što mi kao roditelji sanjamo da on ostvari, ako toga ne bude, biće mi teško. Ako ima nešto drugo što je u životu zapisano, prihvatiću sve, ali biće mi teško".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading