ISTRAŽITELJ NE ODSTUPA OD SVOG STAVA ZA NESTALIM MATEJEM: Završio je u Savi, policija Hrvatske došla sa jasnom namerom

Autor: Republika

Hronika

12.01.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privatni detektiv Uglješa Grgur smatra da srpska policija nikada do sada nije tragala za nekom nestalom osobom kao što upravo traga za Matejem Perišom.

ISTRAŽITELJ NE ODSTUPA OD SVOG STAVA ZA NESTALIM MATEJEM: Završio je u Savi, policija Hrvatske došla sa jasnom namerom

Foto: youtube.com/printscreen

Potraga za Matejem Perišom (27) iz Splita ušla je u trinaesti dan. Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu. On je sa prijateljima bio klubu "Gotik", a oko 2.30 časova je otišao do toaleta. To je bio poslednji put da su ga drugovi videli.

Privatni detektiv Uglješa Grgur smatra da srpska policija nikada do sada nije tragala za nekom nestalom osobom kao što upravo traga za Matejem Perišom. Podsetimo, sinoć se na društvenim mrežama pojavio snimak Mateja Periša sa Savske promenade između dva mosta. Na zumiranom snimku se vidi kako silazi niz stepenice. Ipak, u jednom delu se navodno vidi da Matej nije sam i da ga neko tuče nakon što je sišao niz stepenice, pisao je Kurir.

- Ja tu imam stav od petog-šestog dana i ostajem pri tom stavu. A to je da je Splićanin završio u Savi i da na njemu nije izvršeno nikakvo krivično delo bilo koje vrste pa čak ni prekršaj. Videli smo na onim snimcima kako je bio dezorijentisan i kako je trčao ni sam ne znajući šta radi, a na kraju je završio u Savi - rekao je privatni detektiv Uglješa Grgur u jutarnjem programu Kurir televizije.

Grgur se osvrnuo i na dolazak predstavnika hrvatske policije u Beograd kako bi se uključili u istragu.

- Sva policija države zahvaljujući ministru (Aleksandru) Vulinu i predsedniku Aleksandru Vučiću je dignuta na noge. Non-stop tragaju za nestalim Matejem. Sa druge strane, možemo da čujemo napade od hrvatske strane na našu zemlju i na naš MUP. Ja tvrdim životom da MUP nikad nije tragao za nekom osobom kao što sada traga. Telefon je lociran na tom mestu i policija ne bi dala sve svoje resurse da nisu ubeđeni milion jedan posto da nije tu i da ne krije informacije koje bi jako pomogle u potrazi. Hrvatska policija je došla jer ne veruje srpskoj policiji. To je njihovo pravo. Srbija ih je pošteno primila i slobodno neka dođu - rekao je Grgur.

Urednik u Kuriru Mladen Radulović je istakao da još ima nade i da nije sve otkriveno o kobnoj noći.

- Tok Save je prema Velikom ratnom ostrvu gde se sigurno pravi kovitlac u susretu sa Dunavom. Postoje dve varijante. Prva varijanta je da je njemu telefon ispao i tako plutao rekom. Druga varijanta, što je logičnije, jeste da mu je telefon sve vreme bio u džepu i da radio i slao signale dok je bio u vodi - navodi Radulović.

Osvrnuo se i na poslednje snimke na kojima se vidi Matej.

"Sinoć je Kurir.rs emitovao najnovije snimke. To je nova okolnost i poslednji snimak na kojem se Matej vidi te kobne noći kad mu se izgubio svaki trag. Reč je o zumiranom snimku gde poslednjih sekundi ide prema jednom molu na Savi, tačnije, između dva mosta. Ono što je jasno jeste da njega niko ne juri dok trči po ulicama. Sinoć je izašao jedan snimak upravo iz Karađorđeve ulice gde možemo videti da Splićanin samo džogira", rekao je Radulović.

Da podsetmo, Matej je došao u Beograd da proslavi Novu godinu sa šestoricom prijatelja iz Splita, a nestao je prve noći po dolasku. Drušvo je bilo u izlasku u klubu "Gotik", gde je Matej poslednji put i viđen. Dan pred Novu godinu policija je otpočela potragu za mladićem iz Splita i ta potraga do danas nije prestala. Već 12 dana se ne zna šta je sa njim, a ronioci Žandarmerije pretražuju korito Save i Dunava.

Signal telefona Mateja Periša kao i snimak sa sigurnosne kamere pokazuju da se on pojavljuje poslednji put na stepenicama na Sava promenadi, koje vode u reku.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ana

12.01.2022 21:57

Sakrio se, od vesele noći

Vekosava

16.01.2022 21:28

Da imaš dete , da li bi se ovako sprdačila kada izgubiš najrođenije.... najmilije...