TAJKUNOV SIN ZNA TAJNU MATEJEVOG NESTANKA: I Interpol u potrazi za Splićaninom

Autor: A.P. - S.S.

Hronika

08.01.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U društvu mladog Periša (27) u beogradskom klubu navodno bio i Joška Kerum, komentarišu njihovi sugrađani na društvenim mrežama

TAJKUNOV SIN ZNA TAJNU MATEJEVOG NESTANKA: I Interpol u potrazi za Splićaninom

Foto: ST/P.Divac/MUP Hrvatske/ilustracija

Tajnu o volšebnom nestanku Splićanina Mateja Periša (27) u prvim satima 31. decembra usred provoda sa šestoricom drugara iz rodnog grada, koji su njegov nestanak prijavili tek oko 18 sati kasnije, zasad znaju izgleda samo oni, dok istražni organi intenzivno rade na rasvetljavanju slučaja.

Uz srpsku policiju, misteriju nestanka Periša pokušava da razreši i Interpol, koji je za mladićem raspisao poternicu u potrazi za njim niz dalji tok Dunava ka Crnom moru.

Jedan od onih koji ima saznanja o Matejevom dolasku u Beograd, njegovom ponašanju, ali i razlogu odlaska iz kluba "Gotik" u Beton hali, gde je navodno već stigao odvaljenod droge i alkohola, zna kontroverzni biznismen Joško Joke Kerum, sin bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma. To nagoveštavaju sugrađani nestalog Periša u objavama na Instagramu. Osim što pojedinci glasno spekulišu da je nestali momak u Beograd sa društvom stigao dobro opskrbljen opijatima, koje je policija navodno pronašla u kombiju kojim su se dovezli, kao i u apartmanima koje su iznajmili na Dorćolu, gde su se sve vreme opijali, drogirali i orgijali, navodi se da su njegovi drugovi tek kada su se otreznili policiji prijavili da ne znaju gde je Matej. Instagram korisnici dalje tvrde da su i posle nestanka svog druga Matejevi saputnici konzumirali alkohol i fotografije provoda objavljivali na Instagramu.

- Lipi su ti prijatelji, dok je Matej boga pitaj di, oni se zabavljaju i pijuckaju vino - objavjeno je na Instagramu.

Na istoj platformi na profilu "Brackaneman", uz Keruma, prozvao je i izvesnog Soptu, navodeći da je možda neka kobna igra među prijateljima Mateja odvela u smrt.

- Ljudi moji, Joke Kerum, Vicenco Sopta i ostala kompanija, to su mu prijatelji, deca lovatora i dobro poznatih mafijoza. Za dotične se zna da vole divljati po Splitu i okolnim mestima, brza auta, skupa roba, dilanje, narkomiziranje. Možda je bio neki dil u igri, ne možda, nego sigurno. Eno dotični Sopta nazdravlja uz čašu vina na instastoriju... - napisao je, između ostalog, "Brackaneman".

Na drugoj strani, otac nestalog Mateja Nenad Periš boravi u Beogradu i čeka da mu sina pronađu živog ili mrtvog, a tvrdi da je drugarima njegovog sina mnogo teško i da su ga upozorili da ne čita novine jer ima mnogo laži.

- Oni su utučeni, izgubili su ili privremeno, daj bože da je privremeno, svog prijatelja od prvog razreda osnovne škole. Rekli su mi da ne čitam te objave, mene interesuju samo informacije i istina, isključivo MUP Srbije. Sve što se piše, ima puno laži, ovoga, onoga... Svaki dan se čujemo, dobili su koronu i razboleli se. Teško je. Kao da su izgubili brata - ispričao je Nenad Periš, dugogodišnji vaterpolo sudija i ugledni Splićanin.

 

Ristić: Matejevi drugovi moraju da otkriju uzrok

Republika

Foto: printscreen

Časlav Ristić

 

Forenzičar u penziji Časlav Ristić tvrdi da pikavac i pertla izuzeti iz žardinjere kod reke nisu pripadali Mateju, a što je najbitnije, ističe da bi se moralo baviti uzrokom, a ne posledicom nestanka Mateja, te da istinu znaju drugovi nestalog.

- Sve se vrti oko toga gde je Matej i na kom mestu ušao u vodu, što je posledica. Međutim, trebalo bi se baviti uzrokom koji je u klubu, zbog čega je on trčao, to znaju njegovi prijatelji da ispričaju. Kod njih se nalazi uzrok. Oni treba da znaju da li su to veče konzumirali alkohol, da li su konzumirali drogu, zbog čega je on izašao. I na kraju krajeva, onaj protok vremena otkad su oni videli da njega nema pa do sutra po podne, kada su prijavili policiji, to je veliki protok vremena i za forenzičare jer pojedini tragovi se gube u tom vremenskom periodu - rekao je dugogodišnji forenzičar.

 

Otac: Kamo sreće da je taksi bio slobodan

Republika

Foto: Printskrin: Youtube/ Radio-televizija Vojvodine

Nenad Periš

 

Slomljen od tuge jer mu sina i dalje nema i na izmaku snage usled opsednutosti crnim mislima Nenad Periš je plačnim glasom, posle devet dana potrage bez rezultata, izustio:

- Ono što ja mislim, to promišljam sa 100 strana. Uveren sam 100 odsto, on je izašao iz lokala i negde je hteo otići, nije trčao, a da nije znao gde ide. Prvi put je bio u Beogradu. Kad je video taksi, napravio je pokret rukom da zaustavi. Šteta što taj taksi nije bio slobodan. Da je ušao, rekao bi mu: "Odvezite me na tu i tu adresu", ali to možda nećemo nikad saznati - rekao je nesrećni otac.

 

Bahati Joke hvalio se mečkom od 330.000 evra

Željko Kerum je prvenca Joška javno hvalio i rekao da je već sa samo 16 godina pokrenuo privatni biznis.

- Nije samo teretana njegova, celi trgovinski centar "Joker" je njegov. Moj sin je sposoban i ima pet-šest biznisa - rekao je Željko o sinu koji je još pre više od deceniju javno poručio:

- Udvostručiću očevo poslovno carstvo.

U Splitu nema čoveka koji ne zna za bahatog naslednika bivšeg gradonačelnika i za njegova bahate izjave. Joke po gradu divlja sa 310 kilometara na čas i to javno priznaje, setan što ne može brže, a zaljubljenik je u BMW i mercedes.

- Kada me pitaju šta je život, ja im kažem, to je kada staviš gume za volksvagen na belu kožu novog mercedesa koji u Hrvatskoj košta 330.000 evra. Da, to je život na Balkanu - pisao je svojevremeno Joke na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marina

09.01.2022 14:46

E moj Joke, jadan li si duhom i umom. A i otac ti.

Odgovori 174 4