ŠEF KLANA "VOLPE" NESTAO BEZ TRAGA: Već 10 meseci ne zna se sudbina Kragujevčanina

Autor:

Hronika

06.01.2022

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istrazi povodom nestanka, odnosno otmice jednog do vođa kragujevačke kriminalne grupe "Volpe" i šefa obezbeđenja poznatih klubova Božidara Božovića (33) nema pomaka ni posle deset meseci, a policija nije pronašla ni naznaku bilo kakvog traga ka nestalom.

ŠEF KLANA "VOLPE" NESTAO BEZ TRAGA: Već 10 meseci ne zna se sudbina Kragujevčanina

Foto: pixabay.com/printskrin

Božidarevu otmicu je 11. marta prošle godine prijavio njegov stariji brat Marko Božović, a posle nekog vremena je po gradu pričao da je dobijao poruke za otkup brata, međutim, tužilaštvo nije upoznato s tim.

- Više javno tužilaštvo u Kragujevcu nema nikakve nove informacije o nestalom Božoviću, kao ni policija. Ne znamo da je neko nudio Marku, kao bratu, da otkupi Božidara Božovića iako je istraga živa i sve okolnosti se i dalje ispituju. Policija nas nije obavestila da je neko nudio bratu otkup ni bilo šta slično. Mi ne znamo da li je živ ili mrtav Božidar, nemamo trag da ukazuje na jedno ili drugo, a skoro deset meseci ga nema - kazao je tužilac Dejan Veljković za Srpski telegraf.

Istragom su ispitivani svi kontakti braće Božović, kao i eventualna povezanost nestanka mlađeg Božovića s klanom Veljka Belivuka, jer postoje indicije da su se mnogi pripadnici srpskog podzemlja povukli sa ulice i sklonili u štek-stanove ili pobegli u druge zemlje posle hapšenja Belivukove ekipe u februaru.

Ne zna se ko je likvidirao Zeku

Republika

Foto: facebook.com

 

Mesec dana posle nestanka Božovića njegov saradnik Nikola Zečević Zeka (39) ubijen je 12. februara na ulici, a njegovo ubistvo je i sada misterija. Zečević je ubijen naočigled desetak polaznika u glavnoj ulici, dok je išao da kupi sinu picu. Maskirani napadač mu je prišao s leđa i u njega ispalio sedam hitaca, zbog kojih je umro na putu ka KBC Kragujevac u kolima Hitne pomoći.

Policija je po Zekinoj likvidaciji u centru grada pronašla štek s oružjem, tri kilograma vojnog eksploziva i drogu, za koje se sumnja da su pripadali njemu. Tada je direktor MUP Srbije Vladimir Rebić izjavio da je policiji poznata umešanost Zečevića u preprodaju narkotika, ali da se ne može tvrditi da je to uzrok likvidacije. Po Kragujevcu se o Zečeviću priča i da je bio zelenaš, kao i da je trgovao oružjem, imao prljave poslove s Albancima, a spominjao se i njegov dug prema jednom od crnogorskih klanova.

- Ništa nije isključeno, ali činjenice ne ukazuju da je nestanak Božovića povezan s hapšenjem te ekipe, odnosno mi za sada nemamo nijedan dokaz za to - istakao je Veljković.

Inače, Marko Božović je tužilaštvu 11. marta prijavio da su mu brata otele nepoznate osobe i da ga nije video od 9. marta uveče.

- Božidar je otišao od kuće preko dana 9. marta, ali se uveče nije vratio kući. Brat Marko ga je uporno mnogo puta zvao telefonom i zvao sve njegove prijatelje. Pokušavao je da sazna nešto o bratu, ali, kad nije uspeo, slučaj je prijavio policiji - ispričao je izvor Srpskog telegrafa.

Reketirali, trgovali drogom i sejali strah

"Volpeovci" su ime dobili po noćnom klubu koji su vodila i obezbeđivala braća Božović sa više momaka i za njih se pročulo kada su 2018. brutalno pretukli, pa staklenom flašom iskasapili boksera Jovicu Lešnjaka (26). Braću Božović u gradu na Lepenici vezuju za razna teška krivična dela - trgovina drogom, reketiranja, prebijanja, otmice, iznude i pucnjave. Uprkos tome, samo nekoliko postupaka protiv njih je stiglo do suda.

Nakon kasapljenja boksera Lješnjaka mlađi Božović se našao u žiži u novembru 2020, kada je na njega pucano. On je tada uspeo da izbegne metak, a kako se spekulisalo, motiv napada bila je osveta za ubistvo MMA borca Radoša Joksimovića 2018.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading