OBEZBEĐENJE MORALO DA REAGUJE! Otkriveno šta se dešavalo u "Gotiku" neposredno pre nestanka Mateja Periša!

Autor:

Hronika

03.01.2022

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između četvrtka i petka, odnosno u noći između 30. i 31. decembra, oko pola tri ujutru, u Beogradu.

OBEZBEĐENJE MORALO DA REAGUJE! Otkriveno šta se dešavalo u "Gotiku" neposredno pre nestanka Mateja Periša!

Foto: MUP RH, Privatna arhiva

Još nema vesti o nestalom Mateju Perišu

Potraga za njim i dalje je u toku, a trenutno je fokusirana na reku Savu, na potezu od Ušća do kafića „Magacin” (bivši „Gotik”), gde je ovaj mladić poslednji put viđen.

Na terenu je juče osim nekoliko patrola policije bila i rečna policija, koja je pretraživala reku.

IZAŠAO IZ KLUBA ZBOG REDA ZA TOALET

Kako nezvanično saznaje Objektiv, na snimcima nadzornih kamera okolnih objekata vidi se kako ovaj mladi Splićanin silazi niz stepenice preko puta kluba, koje vode do reke.

Na snimku se vidi kako on, teturajući se, najverovatnije od količine alkohola koju je popio, dolazi do zaštitne ograde preko puta kluba i silazi niz stepenice. Tu noć je bila magla, pa on, spuštajući se, nestaje sa snimka – dodaje izvor našeg lista.

Prema informacijama do kojih smo došli, mladić se na ovaj korak odlučio jer mu se išlo u toalet.

Od svog društva se odvojio rekavši da ide da se olakša. Kako su ispred toaleta u klubu bili redovi, on se odlučio da to uradi sa brane ispred kluba. Postoji pretpostavka da se okliznuo ili izgubio ravnotežu i da je zbog toga upao u reku – ističe za naš list izvor iz istrage.

MISLILI SMO DA JE OTIŠAO SA NEKOM DEVOJKOM

 

Jedan od šestorice Matejinih drugova koji i dalje tragaju za njim rekao je za Objektiv:

Ne spavamo, neprestano ga tražimo. Nemoguće je da čovek od skoro dva metra samo nestane. Nismo se koškali ni sa kim, mada jeste obezbeđenje nekoliko puta dolazilo i opominjalo ga, a i nas, da ga smirimo. Bio je baš pijan – dodaje ovaj momak, takođe iz Splita.

Kako on objašnjava, pre nestanka, videli su Mateja da priča sa nekim.

U početku nismo pridavali značaj tome što ga nema, jer smo mislili da je otišao sa nekom devojkom. Vreme je prolazilo, tražili smo ga po toaletima i oko kluba. Otišli smo u apartman gde smo se smestili, a ujutru pravo u policiju. Sve vreme mu je ugašen telefon − rekao je drug nestalog mladića.

Periš je sa svojim društvom došao u Beograd na doček Nove godine.

Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovek nekako spakovati u džep i negde ga odneti. Ili eventualno da nikad nije izašao iz kluba i da su ga iz obezbeđenja pospremili u neki podrum. Može se saznati ko radi u klubu − napominje drug Mateja Periša.

U prilog tome govori i činjenica da su se dan nakon nestanka svi zajedno vratili u pomenuti klub.

Ušli smo unutra i sve pogledali, ali od njega nema ni traga. Ovo je trebalo da bude jedno od lepših provoda, a pretvorilo se u noćnu moru – zaključuje naš sagovornik.

Juče je u Beograd stigao i mladićev otac Nenad Periš, inače međunarodni vaterpolo sudija, a šta je on rekao pročitajte ovde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
tomi

04.01.2022 05:44

preterao sa alkoholom,i kraj!

Odgovori 5 10
djole

04.01.2022 14:27

@tomi - ... i sa drogom. Ako su ostali, kako tvrde, bili samo pripiti, zašto mu neko od njih nije pomogao i pratio ga do 'obalskog toaleta'? Kakvi su to drugovi? Ako imaju bar zrno ljudskosti u sebi sanjaće ga svake noći, doživotno. Bog ne može da oprosti takva ogrešenja.

Odgovori 44 10
Bg

04.01.2022 20:20

Nije mi jasno postoji li na snimku ako je već sišao vidi li se da se vraća uz stepenice ili ne

Odgovori 25 6
Irini

06.01.2022 11:13

@Bg - Prijateljstvo podrazumeva i nešto mnogo više, a to je ako je neko pijan, trebao je bar jedan od drugara da krene sa njim i da ga čeka napolju....Ovo je ružna slika jednog prijateljstva .....Samo da ga nadju živog i zdravog sve ostalo je nebitno.... Nadamo se najboljem ishodu, jer je mladić TOP na svim poljima. Užasnuta sam postupcima... i dešavanjima, Krije se da bilo sukoba sa konabarom koji je želeo ceh da naplalti tri puta više, pa je ispala svadja, potom manadžerka nije iznela istinu, na poligraf i nju, jer su dva mladća izbačena iz kluba. Na vrtima su bila četiri mladića, koje su oni primetili kada su već sedeli za stlom i raspitivali se ko su oni a "mrko" ih gledali. Splićanima su rekli da su to neki" navijači".. Stoji i činjenica da ih je obezbedjenje dva tri puta opominjalo jer su pravili buku.Interesuje nas zašto policija nije upoznata da ovim ispadima.Menadžerka nije dala pravo stanje stvari.....Na poligraf i nju, konobare i "četiri mladića koji su bili "navijači"kako je iznela " naše osiguranje je ispred vrata da neko ne bi uneo oružje".