ŠARIĆ U KUĆNOM PRITVORU, A IZLAZI SVAKI DAN NAPOLJE! Narko bos ima posebne uslove, a ako ih prekrši pali se ALARM!

Autor: Republika

Hronika

28.12.2021

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Šarić je iz zatvorske ćelije, gde je bio više od sedam godina zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, prebačen je u kućni pritvor uz nanogicu u vilu na Dedinju.

ŠARIĆ U KUĆNOM PRITVORU, A IZLAZI SVAKI DAN NAPOLJE! Narko bos ima posebne uslove, a ako ih prekrši pali se ALARM!

Foto: e-stock

- Šarić se od petka nalazi u kućnom pritvoru sa nanogicom, ali on trenutno nije jedini koji robija u ovim uslovima. Inače, kućni pritvor i zatvor u Srbiji se primenjuju od 2010. godine, a primetno je da je veliki broj poznatih koji su počinili krivična dela na ovaj način odslužio svoju kaznu - priča izvor za Kurir i objašnjava:

- Kućni pritvor i kućni zatvor nisu isto. U prvom slučaju radi se o meri kojom se zamenjuje klasični pritvor i obezbeđuje prisustvo optuženog na suđenju, dok kućni zatvor predstavlja vid izvršenja kazne i ne može trajati duže od godinu dana. S druge strane, kućni pritvor može trajati do pravosnažnosti presude - objašnjava izvor.

Šarić navodno ima pravo da provede dva sata dnevno van kuće. Naime, osobe u kućnom pritvoru imaju pravo da provedu napolju određeno vreme. Ipak, sud ima mogućnost da u svakom pojedinačnom slučaju propiše drugačije mere i više slobode. U slučaju da neko prekrši vreme koje mu je dozvoljeno da provede napolju, pali se alarm u Upravi.

Podsetimo, Šarić je bio osuđen na 15 godina zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni kasacioni sud. Izjašnjavanjem okrivljenih, krajem novembra završen je javni deo sednice Apelacionog suda, na kojoj su razmatrane žalbe tužilaštva i odbrane, a u nejavnom delu, biće doneta odluka.

- Šarić je uhapšen 2014. godine i od tada se nalazi u pritvoru. Tokom ovih sedam godina bio sam je u ćeliji. Iako nije bio u klasičnoj samici, nikada nije imao cimera. Od prvog dana boravka u pritvoru, Šarić praktično osim stražara, advokata i porodice, koja mu je dolazila redovno u posete, nije sretao nikoga - podseća sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading