ŠTRAJK ADVOKATA ODLOŽIO ROČIŠTE ZA UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Pomerena i zakazana suđenja

Autor: Republika

Hronika

28.12.2021

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje optuženima da su prikrivanjem tragova pružili pomoć izvršiocu ubistva jednog od vođa navijača "Crvene zvezde" Velibora Dunjića ispred splava "Džimis" 2014. godine, kada je ranjena njegova devojka T.Š, odloženo je za 1. mart danas u Višem sudu u Beogradu. Suđenje je odloženo žbog štrajka advokata, a sva trojica optuženih su pristupili današnjem ročištu.

ŠTRAJK ADVOKATA ODLOŽIO ROČIŠTE ZA UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Pomerena i zakazana suđenja

Foto: Printskrin

Velibor Dunić, ubijeni navijač

Na optuženičkoj klupi u ovom postupku su trojica optuženih za pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela - Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah.

Za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove devojke, kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Ðurović, tadašnji pripadnik obezbeđenja splava "Džimis", koji je u bekstvu.

Aleksandar Ðuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su zbog neprijavljivanja krivičnog dela takođe bili pod istragom tužilaštva, sa kojim su međutim sklopili sporazume o priznanju krivice.

Krajem 2019. godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 16 meseci zatvora Vuka Musića jer je prikrivanjem tragova pružio pomoć Vladimiru Ðuroviću nakon ubistva.

Republika

Foto: Public

Umrlica Velibora Dunjića

BMusić je tokom suđenja priznao izvršenje krivičnog dela u celosti.

On i drugi već osuđeni su Ðuroviću pomogli tako što su uklonili risiver na kojem je, navodno, bio snimak likvidacije zabeležen kamerom splava.

Prema pravosnažnoj presudi Vuku Musiću, Đurović je napustivši splav, prišao Dunjićevom autu koji se zaustavio ispred splava, i kroz otvoren prozor vozačevih vrata iz pištolja iz neposredne blizine ispalio sedam projektila u glavu i telo Dunjića i tako mu naneo smrtonosne povrede, pri čemu je usled dejstva dva projektila T.Š. zadobila tešku telesnu povredu.

(Republika/Telegraf)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading