ZAVRŠENO VEŠTAČENJE DNK TRAGOVA PRONAĐENIH POSLE UBISTVA ĐOKIĆA! Neverovatno otkriće veoma bitno i za braću Miloševiće!

Autor: Republika

Hronika

26.10.2021

11:42

Ni na jednom od predmeta koji su veštačeni na biološke tragove izvršilaca ubistva tročlane porodice Đokić, nije pronađen DNK braće K.M. i K.M. iz Moravca koji su uhapšeni nakon što ih je prvoosumnjičeni za svirepi zločin Goran Džonić, označio kao saučesnike.

Tanjug/TV ZONA PLUS, Youtube

DNK tragovi vode do ubice porodice Đokić

Kako piše Telegraf, sve čaure, kako ona pronađena u "pasatu" ubijenih ljudi zapaljenog u ataru sela Tešica, tako i one otkrivene desetak kilometara dalje u ataru sela Moravac gde su likvidirani, poslate su na DNK veštačenje na Biološki fakultet u Beograd. Svi ostali dokazi, njih više desetina, predati su Institutu za sudsku medicinu u Nišu radi analize bioloških tragova.

- Mada je Institut za sudsku medicinu u Nišu referentna ustanova za analizu bioloških tragova, što su dokazali i pronalaženjem DNK traga na čauri koja je ključni dokaz protiv Darka Mitića u slučaju ubistva u niškom naselju Beverli Hils, odluka tužilaštva je bila da se čaure iz slučaja Đokić upute u Beograd. Sve ostalo povereno je njima tako da su njihovi ljudi, s obzirom na to da se radi o velikom slučaju sa ogromnim brojem tragova, sve svoje kapacitete usmerili na taj posao - objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Rezultati biološke analize trebalo je da organima gonjenja daju ključne dokaze, ne samo protiv Gorana Džonića, već i ostalih osumnjičenih, njegovih sinova S.Dž.i M.Dž, kao i braće K.M. i K.M. ali i njihovog prijatelja D.P. iz Nozrine osumnjičenog da je vozio izvršioce zločina. Međutim, kako piše Telegraf, pronađeni su samo Džonićevi tragovi.

- Na novčanicama, kesama, torbi, daskama i brojnim drugim predmetima sa mesta zločina nisu pronađeni tragovi uhapšene braće. Izvršeno je poređenje njihovog uzorka sa biološkim tragovima i nije bilo nijednog poklapanja. Svi tragovi su samo od čoveka koji je glavnoosumnjičeni - objašnjava izvor.

Ovo bi mogao da bude krunski dokaz odbrane navodnih Džonićevih saučesnika uz već postojeće, kao što su snimci kamera video nadzora koji potvrđuju da u vreme izvršenja dela nisu bili ni blizu mesta gde su Đokići usmrćeni.

Komentari (0)

Loading