OVAKO JE UBICA NAMAMIO ĐOKIĆE U KLOPKU: Džonić skuter iskoritsio kao mamac, presreo ih na raskrsnici

Autor: Republika

Hronika

22.10.2021

12:17

U Žitkovcu, selu pored Moravca, hapšenje Gorana Džonića jutros je jedina tema. Svi govore da su iznenađeni i šokirani otkrićem da je Đokiće tako surovo navodno ubio njihov blizak rođak.

facebook

Džonić je Đokiće naterao da pođu sa njim

Goran Džonić, brat od tetke ubijenog Gorana Đokića, osumnjičen za ubistvo tročlane porodice u selu Moravac kod Aleksinca, priveden je u četvrtak uveče, saopštio je MUP. On je tokom privođenja krivicu svalio na svoja dva sina, a policija je na jednom njegovom imanju našla deo novca ubijenih Đokića kao i još neke predmete koji ga povezuju sa zločinom.

Iako i dalje nije zvanično poznato kako je Džonić isplanirao i izvršio ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić, a policija najavljuje hapšenje još saučesnika u ovom zločina, mnogi izvori tvrde da je Džonić jedina osoba koju bi Đokić primio u svoj auto.

Navodno ih je te kobne noći zaustavio na raskrsnici nakon što se porodica vraćala s večere kod Goranove majke, tvrdeći da mu se skuter pokvario. Zbog toga ga je Goran povezao, a na mestu gde je zapaljen automobil Đokića - navodno je pored pronađen i zapaljeni žuti skuter!

Džonić je prethodno te večeri supruzi rekao da ide na pecanje.

facebook.com/printscreen

Goran Džonić ih naterao da pođu sa njim

Druga teorija je da ih je Džonić tog kobnog 26. septembra, oko ponoći, kada su se vraćali iz Moravca ka svojoj kući u Aleksincu, namamio da ga prate do zabačenog dela u ataru sela Moravac ili ih je tamo odveo pod pretnjom pištoljem - za sada nije poznato. Na toj lokaciji ih je svo troje ubio hicima iz pištolja, a potom je njihova tela zapalio. Što se žutog skutera tiče, neki tvrde da je, kao što smo već pomenuli, nađen zapaljen pored automobila Đokića, dok drugi kažu da je to vozilo ubica iskoristio da pobegne s mesta zločina.

Ubistvo je počinio na izuzetno brutalan način i to tako što je prvo ubio Gordanu Đokić sa dva hica - jednim u grudi, a drugim u glavu dok su njena ćerka Lidija i suprug Goran to gledali, a potom je likvidirao i Lidiju, a tek na kraju svog brata od tetke Gorana. Kao motiv ubistva se definitivno pominje novac, a mnogi ističu da je Džonić tačno znao gde Đokić drži sefove u automobilu pošto mu je on jedini prao kola - ubijeni Goran je samo njemu verovao da to radi.

Meštani Žitkovca kažu da se zna i da nije tajna da je pokojni Goran pozajmljivao ljudima novac. Kako pričaju, bio je rigorozan ako mu se u dan ne vrati dug, jer bi posle toga udarao kamatu na kamatu. Poznato je, dodaju, da su svojevremeno njegov brat, koji je u međuvremenu preminuo, kao i otac išli u Vranje da uteruju dug od čoveka koji je od Đokića uzeo pare na kamatu.

Što se tiče uhapšenog Džonića, koji je bio siguran jer je radio u Nemačkoj, vrlo je moguće da je od Gorana takođe uzeo pozajmicu jer je kupovao neke kuće u okolnim selima, da bi ih renovirane prodao. U jednoj od tih kuća, tvrde pronađen je i novac koji je uzeo iz improvizovanog sefa koji je Đokić imao u vozilu u kome su likvidirani.

"Moguće je da je Džonić pozajmio od Đokića pare i da nije mogao na vreme da vrati, a da ga je ovaj pritiskao. Moguće je i da mu je zapretio da će mu uzeti kuću, što je Džonića uplašilo i nateralo na ovako gnusan zločin", pričaju meštani Žitkovca.

Čak se priča da uhapšeni nije ovo mogao sam da uradi, da je zajedno sa nekom drugom ekipom počinio trostruko ubistvo i da sada mora da ćuti i preuzme sve na sebe.

Podsetimo, ubica i žrtve su bili veoma bliski i znali su se celog života, nikada nisu imali međusobnih problema. Džonić je živeo svega četiri kuće od porodice Đokić. Osumnjičeni je inače vatrogasac u penziji, ima suprugu i dva sina. Jedan sin mu je vatrogasac, kao i on, dok mu je drugi sin pripadnik Vojske Srbije.

(Republika/Mondo)

Komentari (0)

Loading