Ministar Vulin obišao srpske boksere i poručio: Boks je sport patriota

Autor: Republika

Sport

22.10.2021

12:25

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u pratnji pomoćnika Vladimira Ilića i predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, posetio je danas reprezentativce Srbije pred početak Svetskog prvenstva u boksu čiji je domaćin Srbija.

FOTO: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Aleksandar Vulin i kapiten Babić

Ministar Vulin, koji je i član Organizacionog odbora ovog velikog takmičenja za pripremu Svetskog prvenstva u boksu, uverio se u spremnost, motivisanost i sposobnosti naših sportista i poželio im najviše plasmane na predstojećem svetskom takmičenju.

- Reprezentativcima Srbije u boksu, na čelu sa kapitenom Vladanom Babićem želim puno uspeha na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu. Uveren sam da će vas 12 vrhunskih sportista postići značajne rezultate i da ćete obradovati Srbiju i srpski narod. Boks je sport patriota uz koji su odrastale generacije - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sportistima.

Ministar je napravio zajedničku fotografiju sa reprezentativcima a u ringu je napravio i sparing sa selektorom Milanom Piperskim, dobivši veliki aplauz od boksera i trenera, koji su sve gledali oko ringa.

FOTO: Ministarstvo unutrašnjih poslova

 

 

- Beograd je jedini grad u istoriji koji je dva puta organizovao Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu. Prvi put je bilo organizovano davne 1978. u našoj prestonici i evo sada 2021. godine i zato je naša odgovornost još veća. Predstojeće Svetsko prvenstvo u Beogradu, radom Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i Bokserskog saveza Srbije biće organizovano na najvišem nivou. Vratićemo boksu onu popularnost koju je nekada imao - naglasio je ministar Vulin.

FOTO: Ministarstvo unutrašnjih poslova

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posebno je pozdravio četiri ruska boksera koji su zahvaljujući predsedniku Vučiću dobili srpske pasoše i tu mogućnost da nastupaju za Srbiju na predstojećem SP. On je naglasio da MUP mnogo ulaže u sport i da je u toku formiranje sportske čete u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova gde će biti mesta i za najbolje boksere Srbije.

Komentari (0)

Loading