PRODAVAO LAŽNU "PLAZMU": Drugi keks prerađivao i pakovao u ambalažu popularne poslastice

Autor:

Hronika

08.10.2021

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

D. Č. iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je pakovao i prodavao lažni "Plazma" keks.

Foto: Promo foto

 

 

 

Njemu je o nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga iz čl. 238 st. 2 KZ.

Osumnjičeni je od početka maja do 07.10.2021. u nameri da obmane kupce upotrebio tuđi žig i zaštitni znak tako što je na teritoriji opštine Palilula koristio iznajmljeni magacinski objekat u kome je u većoj količini i vrednosti nabavljao mleveni keks i plazmu koje je zatim prerađivao i stavljao u dalji promet i to u pakovanjima od po 300 grama, identičnim pakovanjima proizvođača mlevene plazme „Bambi“ od po 300 grama. Na taj  način se neovlašćeno poslužio tuđim poslovnim imenom i žigom proizvodnog brenda, na štetu nosioca autorskog prava „Konern Bambi“ a.d. Požarevac.

Osumnjičeni D. Č. će biti saslušan 09.10.2021. godine, i u zavisnosti od njegove odbrane, kao i podataka o njegovoj eventualnoj ranijoj osuđivanosti, a uzimajući u obzir sve okolnosti izvršenja predmetnog krivičnog dela, tužilaštvo odlučiti da li će sudu biti podnet predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom u trajanju do 30 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

08.10.2021 16:41

U Arandjelovcu ima jedan invalidski penzioner, prodavao letos sladoled, a sad mantije iz Pazara na crno. Nit placa porez, niti ima higijenske uslove. Radi samo dostavu, bez fiskalnog racuna...umalo se nismo potrovali i kad smo mu rekli da prodaje pokvarenu robu on nas blokirao i na telefonu i na drusvenim mrezama gde prima porudzbine. Uzas cime se sve ljudi bave...