DETALJI DRAME U LASTINOM AUTOBUSU U NEMAČKOJ: Fahrudin ščepao mladića koji je spavao i gazio ga po glavi, tereti se za pokušaj ubistva

Autor: Republika

Hronika

22.09.2021

12:59

Državljanin Srbije, koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj nakon što je započeo tuču u "Lastinom" autobusu koji je putovao za Beograd, danas bi trebalo da da iskaz kod istražnog sudije.

Facebook

Fahrudin Kahrović će se danas naći pred istražnim sudijom

Policija je, dok se čeka odluka o pritvoru, otkrila nove detalje drame koja se sinoć događala na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga, zbog čega je saobraćaj bio obustavljen satima. U prvi mah se verovalo da je osumnjičeni uzeo trojicu vozača kao taoce, ali se ispostavilo da su vozači samoinicijativno ostali sa njim u autobusu da bi spasli putnike.

Iz policije su saopštili da se Srbin ne tereti za otmicu, već za pokušaj ubistva i rasvetlili šta se tačno juče događalo u autobusu koji je putovao ka Srbiji.

Kako navode, oko 17 časova su dobili poziv da je u jednom autobusu koji se nalazi na autobanu došlo do fizičkog obračuna, nakon čega je vozilo stalo u zaostavnu traku. Putnici su tada izašli iz vozila, a rečeno je da su u autobusu ostala tri vozača i muškarac koji navodno ima oružje.

U autobusu je bilo 11 državljana Srbije i trojica vozača, takođe srpskih državljana. Putovali su ka Beogradu. Rezultati istrage pokazuju da je osumnjičeni (30) iz čista mira napao mladića koji je sedeo ispred njega i koji je u tom trenutku spavao. On je mladića (20) bacio na pod autobusa i krenuo da mu gazi po glavi. Osumnjičeni je udario i devojku (24) u lice. Tokom napada je pretio putnicima smrću i pričao još mnoge nepovezane stvari - saopštili su iz policije.

Iz policije su naveli da je povređenom mladiću pomoć pružena u bolnici, a da je devojka zadobila lakše telesne povrede.

- Nakon okršaja autobus je stao u zaustavnoj traci. Putnici su napustili autobus i obavestili nas o svemu, dok je osumnjičeni ostao u vozilu sa trojicom vozača - navode iz policije.

Kako je saopšteno, policajci su uspeli da stupe u kontakt sa vozačima, koji su u jednom trenutku izašli iz vozila nakon čega je osumnjičeni 30-godišnjak uhapšen.

- Prilikom hapšenja osumnjičeni nije pružao otpor - navode u policiji.

Kod napadača nije pronađeno oružje, kao ni tokom pretresa vozila i njegovog prtljaga.

Tokom ispitivanja smo saznali da su vozači samoinicijativno ostali sa osumnjičenim u autobusu - saopštili su iz policije.

 

 

Državljanin Srbije tereti se za pokušaj ubistva i danas će biti ispitan kod istražnog sudije, nakon čega će uslediti odluka o pritvoru. Za sada nema dokaza da je osumnjičeni bio pod uticajem alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Svi putnici iz autobusa i vozači su bili zbrinuti i noć su proveli u hotelu, a očekuje se da će danas krenuti put Beograda.

Tu informaciju potvrdio je i direktor "Laste". On je rekao da ne može da komentariše slučaj, jer se i dalje čeka izveštaj od policije.

- Sve je u najboljem redu, vozači su na putu ka Srbiji. Mi ne znamo šta se tačno dogodilo, čekamo da vozači dođu i da obavimo razgovor sa njima - poručio je direktor.

Podsetimo, mediji pišu da je za napad osumnjičen Fahrudin Kahrović, te da je u autobusu pričao kako mu je "Alah naredio da ovo uradi, jer će u suprotnom on biti napadnut".

(Republika/Telegraf)

Komentari (1)

Loading
Srbin

22.09.2021 14:14

13 vas gleda kako gazi jednog i ne preduzimate ništa. Da je Srbin gazio šiptara, svih 13 bi mu glavu otkinuli. E moji Srbi...