DVA SATA PRE UBISTVA OBJAVIO VIDEO NA FEJSBUKU: Ko je bio Astrit Ademaj koji je likvidiran sinoć u Peći

Autor: Republika

Hronika

09.09.2021

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat Demokratske partije Kosova, za gradonačelnika Peći, Astrit Ademaj, ubijen je sinoć oko 20.20 sati u pucnjavi. Astrit Ademaj ubijen je zajedno sa bivšim kandidatom DPK za gradonačelnika Dečana Belrandom Kadrijajem.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Astrit Ademaj ubijen u lokalu u Peći

Slučaj se dogodio u baru ispred Ekonomske škole u ​​Peći, piše kosovski "Koha ditore". Navode da je do ubistva došlo u jednom lokalu u Peći i da je nakon verbalnog sukoba usledilo pucanje. Izvori medija na albanskom navode da je došlo do međusobnog oružanog obračuna i da su žrtve pucale jedna na drugu. Policija je na licu mesta zatekla dva vatrena oružja.

Brat Astrita Ademaja, Avni Ademaj, takođe je povređen, piše "Reporteri".

Dežurni lekar u bolnici u Peći Sadri Beriša izneo je detalje o slučaju.

- Pacijenti su dovedeni bez znakova života, dve su bile bez znakova života, dok je jednom povređena šaka i on je van životne opasnosti. Otpušten je i lečio se ambulantno. Naime, polomljen mu je prst. Ne znamo da li su umrli na licu mesta ili usput, ali su bez znakova života dovedeni u Urgentni centar u bolnici u Peći - objasnio je Beriša.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Policija ispred lokala gde je ubijen Ademaj

Ko je bio Astrit Ademaj?

Ademaja je pre mesec dana imenovan za kandidata Demokratske partije Kosova (DPK) čiji je osnivač Hašim Tači za gradonačelnika Peći.

- Večeras smo u Peći, u gradu olimpijskih šampiona koji su učinili ponosnim ne samo Kosovo, već i sve Albance širom sveta, predstavili kandidata DPK za gradonačelnika Astrit Ademaj. Odlučili smo da na oktobarskim izborima posebnu pažnju posvetimo Peći, što i zaslužuje, i uz podršku građana ove opštine da krenemo u realizaciju projekata za pretvaranje Peći u grad ekonomskog, turističkog, kulturnog razvoja - napisao je Memli Krasniki na dan ozvaničenja Ademajeve kandidature, piše kosovski "Reporteri.net".

 

 

Astrit Ademaj, bio je generalni sekretar Univerziteta u Peći "Hadži Zeka", dok je bio kandidat za doktorat Univerziteta u Sarajevu iz oblasti Bezbednosnih nauka.

Samo dva sata pre tragedije Astrit Ademaj objavio je video zapis na svojoj zvaničnoj Facebook stranici. U tom videu, Ademaj je agitovao na stanovnike Peći da mu poklone poverenju na narednim lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar ove godine.

(Republika/Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading