VANDALI ZAPALILI SEOSKO GROBLJE KOD TOPOLE! Porodice očajne: Ni mrtvi nemaju mira

Autor: Republika

Hronika

26.08.2021

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na lokalnom groblju u selu Maskar kod Topole nepoznati počinioci prvo su isekli stabla i granje bacali na spomenike, a nekoliko dana kasnije pokupili su granje da zapale kada je izgoreo deo groblja.

Republika

Foto: pixabay.com

Vandali zapalili groblje, Ilustracija

- Ovo je sramota šta se dešava poslednjih nekoliko dana. Zanemeli smo i kad smo videli razbacano granje, a sledeći put zatekli smo još jeziviji prizor, svuda je bila garež i oseća se miris paljevine. Ni mrtvi nam nemaju mira zbog vandala - kažu za RINU meštani sela Maskar.

Usled požara oštećeni su brojni spomenici i grobna mesta. Ni najstariji meštani ne pamte da se u njihovom selu dogodilo nešto slično.

- Groblje je mesto gde svako od nas ima nekoga svog, to je večna kuća i treba da se održava i čisti a ne da se pravi krš tamo i da se pali. Ja razumem da su hteli da poseku drva, granje da zapale, ali mogli su da sakupe pa pored groblja, a ne ovako - kažu meštani.

Inače, u opštini Topola se već par godina sprovodi organizovano uređenje seoskih grobalja. Prema rečima meštana sela Maskar, groblje u njihovom selu ove godine nije nijednom čišćeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading