OTELI VELJINOG VOJNIKA I MUČILI GA TRI DANA! Filmsko hapšenje kidnapera u Novom Sadu

Autor:

Hronika

25.08.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija sumnjiči M. G. (44), F. C. (30) i A. J. (31) da su u jednom stanu zlostavljali Filipa G. i tražili otkup 150.000 evra.

Republika

Foto: printskrin

Hapšenje otmičara Filipa G. u Novom Sadu

Trojica otmičara, M. G. (44), F. C. (30) i A. J. (31) uhapšeni su u Novom Sadu zbog kidnapovanja i mučenja kavčanina Filipa G. (25) iz Berana, kojeg su u subotu uveče na Novom Beogradu nasilno ugurali u svoj automobil. Sumnja se da su planirali da od rođaka i prijatelja svoje žrtve traže otkup od 150.000 evra. Filip je poznat kao vojnik srpske filijale kavačkog klana Veljka Belivuka, a sumnja se da je namestio otmicu Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

Osumnjičena trojica terete se da su presreli Filipa u Ulici maršala Tolbuhina, blizu restorana brze hrane, ugurali ga u svoj automobil, a onda ga odveli u jedan stan u Beogradu i tamo ga brutalno zlostavljali tri dana. Sumnja se da su nameravali i da traže otkup od Filipove porodice i prijatelja.

Inspektori SBPOK su im ušli u trag i u Novom Sadu sproveli akciju hapšenja. Jedan od njih vozio je žuti "mini moris" kada su ga presreli policajci i on je bez pružanja otpora izašao iz vozila, dok su drugu dvojicu uhvatili u stanu.

Veza sa inspektorom

 Sumnja se da saradnja inspektora policije i mladog Beranca traje od njegovog hapšenja u Beogradu, prošle godine. Tada je Filip G. "pao" sa 30 grama kokaina i oružjem.

Filip G. je rođeni brat Željka G., koji važi za visokopozicioniranog člana kotorskog mafijaškog klana. U sklopu istrage o zločinima koje su počinili Veljko Belivuk i Marko Miljković Filip se dovodi u vezu sa jednim inspektorom SBPOK, za kojeg se sumnja da mu je za pare javljao sve o tragovima koje policija ima o pomenutim kriminalcima, da bi on to posle prosleđivao bratu Željku, a on vođi kavčana Radoju Zviceru.

Takođe, policija istražuje i sumnju da je Filip G. učestvovao u nameštanju otmice Gorana Mihajlovića (22) iz Resnika, za kojim porodica traga od 1. aprila 2019. godine, kada je Goran, navodno, otišao sa njim na sastanak.

- Na snimku sigurnosnih kamera videla sam da je Goran ostavio džip na parkingu kod Maksija u Resniku, a da je seo u "smarta" za čijim je volanom bio N. Š., koji je inače važio za člana škaljarskog klana. Taj momak je mom sinu ostao dužan velike pare. Upitan za slučaj mog sina, rekao je da ga je odvezao do buvljaka i da o tome više ništa ne zna. Odbio je da ide na poligraf, a kad sam ga pomenula u medijima, oglasio se kako mu kvarim poslove - rekla je jednom prilikom Goranova majka Sanja Mihajlović, koja je uspela da dođe i do snimaka na kojima se vidi muškarac sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava vozilo njenog sina i negde ga odvozi, u vreme kada je Goran bio nedostupan na mobilnom telefonu.

Foto: Starsport

Vođa kriminalne organizacije Veljko Belivuk

Belivuk uhapšen u "smartu"

Vođa kriminalne organizacije Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, uhapšen je 4. februara ove godine u automobilu marke "smart" kod planine Rudnik, a tada su na drugim lokacijama uhvaćeni i Marko Miljković i još 14 članova bande. Sumnja se da se isti taj automobil koristio i za otmicu mladog Gorana Mihajlovića, a Belivukov klan osujećen je u nameri da auto spale na planini. Srpska policija i to vozilo smatra za dokaz u istrazi protiv Veljine grupe.

Sanja je istakla i da je njen sin poslovao sa Filipom G. iz Berana, za kojeg je rekla da nema razloga da nešto krije, i da je u pitanju posao sa drogom.

- Nije tu bilo striktne razlike ko je sa kim, bio je važan novac, a mog sina su prodali ljudi sa kojima je radio - naglasila je majka nestalog Gorana. Njegova sudbina i dalje je nepoznata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading