BIZARNA ODBRANA BELIVUKOVIH VOJNIKA PRED INSPEKTORIMA: Ne zna se čiji je iskaz "luđi", na sve načine pokušavaju da se spasu!

Autor: Republika

Hronika

12.08.2021

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojnici uhapšenog narko bosa Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja praktično su se takmičili u bizarnim odgovorima koje su dali tokom saslušanja u SBPOK i Tužilaštvu.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock

Zver i Nevolja

Deo uhapšenih članova grupe na prvom saslušanju i u prisustvu branioca priznao je deo odgovornosti ili su je svalili na nekog drugog.

Potom bi sve negirali i navodili gotovo neverovatne scenarije otkud oni u "priči oko otmice" ili pak ubistva.

Ako bismo sudili po onome što su prijavljivali kao svoja zanimanja ili od čega žive ispred sebe bi imali ljude koji ili jedva sastavljaju kraj s krajem ili brižne očeve najčešće po dvoje maloletne dece od kojih je većina u vanbračnim zajednicama.

Sve što su navodili sudeći po debljini cele optužnice - u kojoj su razni izveštaji iz kuće strave u Ritopeku, domova uhapšenih, stadiona na humskoj, automobila, oružja i telefona što dostiže oko 8.000 različitog dokaznog materijala, pada u vodu, piše Blic.

Osumnjičeni za teška ubistva, nedozvoljeno držanje oružja, trgovinu drogom i kriminalno udruživanje o svojim "zaposlenjima" su naveli sledeće:

Veljko Belivuk, vođa zloglasne kriminalne grupe koja je kasapila ljude i trgovala drogom, naveo je za sebe da je zaposlen u podrumu pića kao koordinator i da zarađuje 60.000 dinara.

Republika

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

 

 

Njegova desna ruka Marko Miljković, poznatiji kao Mesar ili Zver, kaže da je završio za sportskog menadžera i da nije uspeo da se zaposli. Miloš Budimir je isto nezaposlen, a kaže izdržava se od povremenih poslova obezbeđenja i preprodaje polovnih automobila, pa mesečno zaradi oko 2.500 evra.

Srđan Lalić, koji je učestvovao u svim ubistvima i koji se smeje na jednoj od fotografija iznad unakaženog tela, rekao je da je završio fakultet, ali je nazaposlen.

- Trgujem bitkoinima na berzi i mesečno mogu da zaradim 1.300 evra - ustvrdio je Lalić.

Nebojša Janković, član grupe koji je do marta 2019. bio zaposlen u Centralnom zatvoru, kaže "trenutno nezaposlen".

- Izdržavam se od ušteđevine - navodi on.

Vlada Draganić je ugostitelj i iznajmljuje prostor, pa mesečno zaradi oko hiljadu evra, dok je Dejan Tešić po zanimanju fitnes trener sa višom kriminalističkom školom. Član grupe Nemanja Đurić po zanimanju je kaže kuvar, a Nemanja Lakićević građevinski tehničar.

- Posedujem i menjačnicu i tu zaradim 1.000 evra - ustvrdio je on.

Republika

Foto: Starsport

 

Marko Andrić je diplomirani ekonomista bez zaposlenja, a živi od toga što pomaže verenici u njenom butiku. Tu je bilo prijavljenih birotehničara, ali i direktora sopstvenih firmi poput Aleksandra Vučeljića.

Jedina uhapšena žena Slađana Sekulić, koja živi u vanbračnoj zajednici sa takođe uhapšenim Vladom Georgijevim (prvobitno ime Dragan Sekulić), ima dvoje maloletne dece.

- Ekonomista sam. Imam završen ekonomski fakultet, a zaposlena sam u radnji pića i garderobe i zarađujem 60.000 dinara - kaže ona.

Aleksandar Šćepanović je za sebe rekao da se izdržava od ušteđevine iz Nemačke, dok Aleksu Šejića "izdržava majka". Miloš Lukić Selak je, kako je rekao prilikom davanja iskaza, student arapskog jezika i izdržavaju ga roditelji.

Deo grupe se branio ćutanjem, deo isprva ispričao delove svog učešća u kriminalnim aktivnostima, a neki su jednostavno promenili iskaz.

Belivuk je sve negirao, a Marko Miljković, koji je bio scenarista brutalnih otmica i načina mučenja, u davanju iskaza na sve navode oko krivičnih dela je rekao:

- Sve što mogu da kažem je da posavetujem tužilaštvo da angažuju stručnog saradnika Dejvida Koperfilda, čuvenog mađioničara, kako ova bruka i sramota za šta me optužujete ne bi bila veća.

Georgijev, Miloš Budimir, Vlado Draganić, Spasojević, Milovan Tadić, Dejan Tešić, Slađana Sekulić, Lalić, Nemanja Đurić, Vladimir Grek - svi su se oni branili ćutanjem. Aleksandar Vučeljić isprva se branio ćutanjem, a onda je sredinom jula negirao izvršenje krivičnog dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading