RADOJE ZVICER GLUMI SRPSKOG TAJKUNA U JUŽNOJ AMERICI! Krade identitete živih ljudi! PROČITAJTE I KOJIH!

Autor:

Hronika

07.08.2021

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, za kojim traga srpska policija, krije se u Južnoj Americi gde glumi srpskog tajkuna.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

Zvicer je nov identitet obezbedio preko svojih kanala u Bosni i Hercegovini.

To su uglavnom identiteti bosanskih Srba koji su uzeli i srpsko državljanstvo i godinama žive u Srbiji, a u BiH nikada nisu vadili dokumenta. Prema saznanjima bezbednosnih službi, on stalno menja mesto boravka, plašeći se i policije i mafijaške odmazde, ali se uvek krije u luksuznim kvartovima i vilama predstavljajući se kao nekakav biznismen. Elitna naselja bira upravo iz bezbednosnih razloga, jer su kuće dobro obezbeđene zidinama i sigurnosnim kamerama - navodi izvor Alo.

Zvicer je godinama koristio falsifikovana dokumenta da bi putovao po svetu i skrivao se od policije, ali i od ubica iz suparničkih klanova koji su mu bili za petama. Tako je bilo i u julu 2018, kada mu je policija ušla u trag jer je neko vreme koristio lažna dokumenta za odlazak u Istanbul, Beč i Cirih. Tom prilikom, prema podacima koje je imala policija, Zvicer je koristio lažna dokumenta na ime Josipa Babića iz Bosne i Hercegovine. Istraga je pokazala da je u pitanju lažni identitet, kao i da je Zvicer do njega došao putem svojih kanala u BiH.

Zvicer je nakon hapšenja Veljka Belivuka naprasno nestao iz Crne Gore, a veruje se da je i ovog puta na isti način kao i ranije, preko kanala u BiH, sebi obezbedio novo ime.

- Na to ukazuje nedavno hapšenje pripadnika kavačkog klana Almira Jahovića u Banjaluci. U istoj akciji pod istragom su se našli i Ljuban Poletan i bivši policajac Dalibor Ćurlik, koji se terete da su obezbeđivali lažne identitete kavčanima. Poletan i Ćurlik su, kako se sumnja, neovlašćeno dolazili do podataka i identiteta građana koji imaju dvojna državljanstva BiH i Srbije a koji nisu podizali dokumente BiH. Te identitete odavali su osobama iz kriminalnog miljea, pre svega „kavčanima“. Tako su im omogućili da nezakonito dobiju dokumente s tuđim ličnim podacima, koje bi koristili prilikom skrivanja od policije i pravosuđa - kaže izvor.

- Tako su kriminalci dobijali identitete državljana Srbije koji su mogli, a nisu vadili lična dokumenta i u BiH. Ti ljudi žive u Srbiji i nisu ni svesni da neki monstrum šeta po svetu pod njegovim imenom i prezimenom - objašnjava sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading