DETALJI ISTRAGE PROTIV NAJMONSTRUOZNIJEG KLANA NA BALKANU: Goksi psovao Velju i Marka dok su ga MUČILI!

Autor: Aleksandra GRUJIĆ

Hronika

31.07.2021

20:00

Samo dan nakon što je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i 29 članova njihove bande, porodica i prijatelji krvnički ubijenog Gorana Veličkovića Goksija održali su pomen u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Tanjug/ RADE PRELIĆ, E-Stock/M. Privatna arhivaRafailović

ŽRTVA I DŽELATI: Belivuk, Veličković i Miljković

 

Monstruozna ekipa Velje Nevolje za sada se tereti za pet ubistava, među kojima je i svirepo ubistvo Gorana Veličkovića Goksija. Prema svedočenjima prenetim iz upravo podignute optužnice, Goksi je mirnoćom iznenadio i svoje ubice.

Jedan od svedoka-saradnika Bojan Hrvatin je izjavio da je Goksi, kad je video šta mu se sprema i kad je počelo mučenje u kući smrti u Ritopeku, odgovorio psovkama upućenim Velji Nevolji i Marku Miljkoviću.

- Marko Miljković mi je rekao da se Goksi dobro držao i da je bio najhrabriji. Rekao mi je da ga je lično ubio jednim udarcem sekirom. Kako je kazao, dobro ga je pogodio, pa nije morao da ga udari dva puta - naveo je Hrvatin.

eStock

 

 

On je dodao da su fotke zločina poslali i Milošu Radisavljeviću Kimiju.

Kasnije su ubice u telefonskim razgovorima koje je provalila policija, komentarišući "hapšenje", mučenje i likvidaciju Goksija, pominjale:

Ovaj je lud, definitivno je lud...

- ... nisam ni mislio da će da moli za život...

 

 

 

Na pomenu koji je održan juče, među prvima se ispred Saborne crkve pojavila Goranova neutešna supruga Jelena, zajedno sa njegovom porodicom. Skrhani bolom i vidno utučeni, nisu bili u stanju da govore za medije, navodeći da je sve već ispričano.

- Goranovo ime svakodnevno se spominje u novinama, sve je već rečeno. Trenutno nismo u stanju da govorimo, razumite nas - reči su najbližih iz Goksijeve porodice.

eStock

 

 

Dok se ispred Saborne crkve okupljala najuža rodbina i prijatelji Veličkovića, ulicom je odjeknulo skandiranje grupe navijača Partizana koji su, s Milošem Radisavljevićem Kimijem na čelu, svi u istim majicama došli da se oproste od vođe podgrupe "Jang bojs".

"Goksi, bićeš uvek deo nas" i "Gore na nebu armija prava", ispisano je na ovim majicama.

 

 

 

Nakon završetka pomena okupljeni su se premestili ispred ambasade Francuske, gde su, skandirajući Goksijevo ime, raširili transparent sa natpisom: "Tvoju hrabrost pamtićemo, ideju pratićemo!"

Juče je na Dorćolu osvanuo i mural sa Goksijevim likom.

ST/P. DIVAC

 

 

Podsetimo, nestanak Gorana Veličkovića prijavljen je 5. avgusta prošle godine, a poslednji put je viđen 3. avgusta oko 16.30 u Višegradskoj ulici u centru Beograda.

Otada mu se izgubio svaki trag. Prema podacima iz policijske istrage, on je na prevaru namamljen u Ritopek, gde su ga Belivuk i ekipa mučili, ubili i iskasapili njegovo telo.

 

 

 

Sliku zločina poslali su šefu suprotstavljenog navijačkog klana Filipu Koraću da bi pokazali koliko su moćni.

Belivuk, Miljković i njihova kriminalna grupa zasad se optužnicom sumnjiče za monstruozna ubistva Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Lazara Vukićevića.
 

Komentari (0)

Loading