SVEDOK SARADNIK OTKRIO KAKO JE KLAN BELIVUKA UNIŠTAVAO DOKAZE I LJUDSKA TELA: Uđu u vodu pa odseku dno džaka i sve prospu u reku!

Autor: Republika

Hronika

31.07.2021

16:33

Mi smo izvršavali zadatke koje su planirali i zadavali Veljko Belivuk, koji je koristio Skaj ime Sporano i Marko Miljković, koji se na toj tajnoj aplikaciji zvao Kratos.

Printscreen

 

 

Ovo su reči svedoka-saradnika i pripadnika brutalnog kriminalnog klana Velje Nevolje, Bojan Hrvatin. Protiv ovog klana juče je podignuta optužnica na preko 300 strana prepunih dokaza o najmonstruoznijim zločinima, a u kojoj je tužilaštvo za Belivuka i Miljkovića zatražilo doživotne robije.

Svedok-saradnik, koji je, kako je sam priznao učestvovao u nekoliko ubistava koja se ovoj grupi stavljaju na teret, ispričao je do detalja kako su zločini izvršavani, ali i kako su nakon toga tela sklanjana, a dokazi uništavani.

- Posle svakog ubistva u kući u Ritopeku mašina za mlevenje mesa, kao i prostorija - buner, detaljno su prani sonom kiselonom i varikinom. Tela smo se rešavali tako da prvo odsečemo glavu, a potom udove... Kosti se lome, i sve se to stavlja u korito, pa u mašinu za mlevenje. Sve samleveno ide u plastični, a potom platneni džak - opisao je Hrvatin jezive detalje.

On je potvrdio da tela žrtava nikada neće biti pronađena jer su ostaci bačeni u Dunav.

MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

 

 

- Džakove smo nosili do Dunava. Uđe se u vodu do pojasa sa džakom, jednim po jednim, skalpelom se iseče dno džaka i sve se prospe u reku - priznao je i opisao Hrvatin, jedan od poslednjih uhapšenih pripadnika klana.

Njegov iskaz, dat odmah posle hapšenja, sastavni je deo optužnice protiv klana. U odbrani koju je izneo, Hrvatin je priznao svoje učešće u ubistvima Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Lazara Vukićevića - četiri od pet, koja se za sada na teret stavljaju ovoj grupi, prenosi Blic.

MUP

 

 

Brutalno ubistvo Milana Ljepoje

Milan Ljepoja, kako se sumnja, bio je poslednja žrtva klana pre hapšenja u februaru ove godine. On je namamljen da 8. decembra 2020. godine dođe na sastanak tako što su mu pripadnici grupe ponudili na prodaju blindirani auto. Ljepoja, kako se navodi, nije znao s kim ide na sastanak, a izabran je kao žrtva jer su Belivuk i Miljković sumnjali da je on organizovao pokušaj ubistva Radoja Zvicera, njihovog šefa i vođu kavačkog klana u Kijevu.

Hrvatin je rekao da je on bio poslat da ode i kupi kombinezone i jakne za Ritopek.

- Kada sam stigao u Ritopek, Ljepoja je već bio u bunkeru, vezan lisicama, s rukama iza leđa i vidnim povredama po licu i telu. Bunker je već bio obložen najlonima i po podu i po zidovima. Prvo smo ga davili kesom, posle smo uzeli žicu, obmotali mu oko vrata i zatezali je. Jedan na jednu, a drugi na drugu stranu. To smo radili Belivuk i ja. U jednom trenutku pustili smo žicu i Veljko je prišao i nožem presekao vrat Ljepoji - opisao je Hrvatin.

On je potom, kako prenosi Kurir, do detalja opisao kako su Belivuk, Marko Budimir i on, uništili telo i dokaze.

Procedura posle zločina

Svedok-saradnik je otkrio i da je klan imao procedure da se posle svakog zločina reše uniformi i jakni, koje su kupovali pred ubistva.

- Džakove, najlone, garderobu, noževe i sekire... Sve što je korićeno se spaljuje na pola puta od Dunava do kuće u Ritopeku. To se radi u rupama, da neko ne bi video vatru - opisao je on.

 

Komentari (0)

Loading