EPILOG AFERE NAČELNIKA U UPRAVI UKP: Veljin šerif iz Pančeva izbačen iz sindikata!

Autor:

Hronika

23.07.2021

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Stojanović, jedan od načelnika u Upravi kriminalističke policije u Beogradu, izbačen je iz članstva Nezavisnog sindikata policije, saznaje Republika.

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Veljko Belivuk

Povod za ovu odluku bila je istraga Službe unutrašnje kontrole MUP Srbije zbog sumnji da je Stojanović za svoje kolege iz Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i prikrivene islednike (SKOPI) organizovao proslave u ugostiteljskom objektu u Pančevu gde su se svojevremeno okupljali Veljko Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković Mare, ali i ostali koji su u međuvremenu završili iza rešetaka i čekaju optužnicu za neka od najmonstruoznijih krivičnih dela.

U žižu javnosti dospeo je 19. juna prošle godine, kada je u Zemunu odbio da uradi alko-test kada su ga zaustavile kolege iz saobraćajne policije, a potom je službenim vozilom pobegao s lica mesta i za njim je bila raspisana potraga. Policija je prvo zaustavila njegovog brata, koji se vidno pijan pozivao na Darka, a koji se uskoro pojavio na licu mesta. Policija je krenula u poteru uz upaljenu rotaciju, međutim, Darko je odbio da se zaustavi i nestao u obližnjim uličicama.

Kako je Srpski telegraf pisao, sumnjalo se da pančevački šerif održava bliske odnose s vlasnikom jednog ugostiteljskog objekta, ujedno i građevinskim preduzimačem koji je, između ostalog, gradio kuću Veljku Belivuku na Zvezdari. Taj preduzimač se takođe sumnjiči da je po Pančevu tipovao privrednike koje je kasnije Nevolja s ekipom reketirao. U lokalu tog ugostitelja Stojanović je organizovao proslavu za policijske službenike. U nekoliko navrata je i sam prisustvovao proslavama u zatvorenom delu sale, gde su bili prisutni pripadnici Belivukove grupe Filip Ivanovski i Vladimir Grek (trenutno u pritvoru s ostalim članovima bande) i s njima pio, ispričao je naš izvor.

Sumnjalo se, takođe, da je Stojanović u februaru prošle godine preko tadašnjeg zamenika načelnika UKP Srećka Lazića, bliskog Dijani Hrkalović, spasao od gonjenja brata i sinovca, koji su učestvovali u tuči u jednoj kafani u Pančevu. Sat vremena posle privođenja došao je načelnik i naredio da se uhapšeni puste, a slučaj ne evidentira. Služba unutrašnje kontrole je ipak radila na ovom slučaju, ali su policajci koji su učestvovali u hapšenju kasnije promenili izjave, tvrdeći da im je SUK, navodno, iznudio iskaz, mada se osnovano sumnja da su to uradili u strahu od načelnika i njegovih pokrovitelja.

Stojanovićev advokat je u dopisu Republici demantovao ove navode, ali su sve ove sumnje bile dovoljne da bude isključen iz članstva NSP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading