(VIDEO) ISTORIČAR KRISTALNO JASAN: U Srebrenici NIJE bilo genocida! Grajf otkrio da je žrtava bilo DALEKO MANJE!

Autor:

Svet

23.07.2021

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. objavljen je pre dva dana u celini na sajtu Komisije koju predvodi izraelski istoričar Gideon Grajf.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Gideon Grajf

Izveštaj, na 1.036 strana, kao i zaključci, objavljeni su na srpskom i engleskom jeziku.

- Niko meni ne treba da objašnjava šta je genocid. Ovaj događaj to nije bio ni na koji način. Mi smo to dokazali. Dakle, to nije naše mišljenje, mi smo to dokazali - nije se radilo o genocidu, niti se može tako nazvati - rekao je Grajf gostujući na RTRS i dodao da "one koji ga tako nazivaju treba izbrisati iz istorije".

On kaže da "zločin jeste bio počinjen", ali se on "nikako ne može nazvati genocidom".

Grajf je prokomentarisao i broj žrtava u srebreničkom masakru.

- Korigovali smo brojeve. Nije bilo više od 3.714 žrtava u julu 1995. U našoj komisiji imali smo stručnjake za brojanje žrtava koji su ustanovili tu cifru. Njega treba zapisati u istoriji. Ni manji, ni veći - zaključio je istoričar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Hrvoje

24.07.2021 14:51

U Sarajevu je bilo genocida. Preko 160 hiljada Srba i Hrvata je pobijeno, proterano, držano u 212 sarajevskih logora, i oduzeta im sva pokretna i nepokretna imovina. I svi ćute. I Srbi i Hrvati.