VELJIN KOMPANJEROS U KUPEU VOZA ZAKLAO NAVIJAČA VOŽDOVCA: Hrvatin bio skinhed, Majić preminuo na putu za bolnicu

Autor:

Hronika

17.07.2021

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Hrvatin bliski saradnik Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja uhapšen je danas u akciji pripadnika policije za organizovani kriminal.

RepublikaFoto: Wikipedia
Mesto na kom je Hrvatin ubio navijača Voždovca

Još uvek nije poznato u koliko bliskom odnosu su Hrvatin i Belivuk ali ono što je sigurno jeste da je Velja Nevolja za svoje saradnike birao isključivo ljude koje godinama poznaje a oni su uglavnom poticali iz kriminalnih sredina kao i navijačkih tribina čiji je posetilac i sam Belivuk bio.

To mu je praktično olakšavalo posao za njegove kombinacije jer je na taj način dobio i lojalnost ali i opremljenog "vojnika" iskaljenog na beogradskom asfaltu.

S obzirom na to da je pre "Principa" (navijačke podgrupe "Grobari") koju je osnovao zajedno sa pokojnim Aleksandrom Stankovićem Mutavim, Belivuk bio aktivni pripadnik navijačke grupe FK Rad, "Junajted Fors".

Ova navijačka grupa je oduvek bila poznata po nasilničkom ponašanju pogotovu jer su njeni pripadnici mahom bili "skinhedsi". Koji su bili laki na potezanju oštrica ali i na potezanju vatrenog oružja.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Junajted Fors

Odakle i pretpostavka da se Hrvatin i Belivuk poznaju.

Zločin za koji je Hrvatin prvobitno osuđen na 30 godina robije je te 2005. godine potresao javnost Srbije.

Vodio se veliki rivalitet između huligana, a pošto su oba kluba sa Voždovca mržnja među njima je bila daleko veća nego kod ostalih. Sa jedne strane "Inavlidi" čiji je član bio i pokojni Bojan Majić (28), a sa druge strane "Junajted Fors" koje je tada predvodio Bojan Hrvatin.

Naime te 2005. godine "Invalidi" su pošli na gostovanje u Crnu goru gde je njihov klub igrao sa Zetom iz Golubovca. Na putu za Beograd - Bar u čijem su vozu bili navijači Voždovca došlo je do međusobne rasprave sa "forsima". Ubrzo su radovci ušli u kupe u kojem je bio Majić zajedno sa svojim drugom Nikolićem. Posle kratkog meteža, jedan skinhed za koga se pretpostavlja da je Hrvatin, izvukao je nož i nasrnuo na Majića zadavši mu smrtonosne rane u predelu vrata i ramena da bi mu poslednji zario u leđa.

Foto: printscreen
Bojan Majić

Kada su okrvavljeni mladići bili na podu vagona, simpatizeri Rada sa navijačkim obeležjima, povukli su ručnu kočnicu. Voz je stao nedaleko od stanice u Lazarevcu. Tu su skinhedsi iskočili iz voza i pobegli.

Povređeni Majić i Nikolić kolima su hitne pomoći prebačeni u Urgentni centar, ali, na putu za beogradsku bolnicu Majić je preminuo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading