(FOTO) OVO JE UHAPŠENI NEVOLJIN SARADNIK: Brutalno iskasapio nožem navijača Voždovca!

Autor:

Hronika

17.07.2021

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saradnik Veljka Belivuka koji je danas uhapšen u policijskoj akciji je bivši vođa navijača FK Rad Bojan Hrvatin koji je optužen za ubistvo navijača Voždovca na železničkoj stanici u Rakovici 2005. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/Strahinja Aćimović,Rade Prelić Pixabay,
Veljko Belivuk

Hrvatin i još trojica momaka brutalno su ubili navijača Voždovca Bojana Majića, 4. avgusta 2005.godine na železničkoj stanici u Rakovici.

Bojan Hrvatin je tada osuđen na 30 godina zatvora ali je Apelacioni sud  prepolovio tu kaznu na 15 godina, dok je trojici optuženih oslobodio optužbe za učestvovanje u tuči zbog zastarelosti slučaja.

Apelacioni sud je u odluci o smanjenju kazne naveo da će i kazna od 15 godina u dovoljnoj meri uticati na Hrvatina da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela.

Hrvatin je 7. juna 2011. pred Višim sudom u Beogradu na ponovljenom suđenju osuđen na 30 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Foto: printscreen
Ubijen jer navija za suparnički klub - Bojan Majić

Za krivično delo učestvovanje u tuči Aleksandar Kovačević osuđen je na osam godina i 11 meseci, a Goran Pantelić i Aleksandar Pavlović na po godinu dana zatvora.

Hrvatin je i na prvom suđenju u decembru 2009. godine osuđen na 30 godina zatvora, dok je Kovačević osuđen na tri godine, Pantelić na dve i po godine, a Pavlović na godinu dana zatvora, ali je ta presuda ukinuta.

Podsetimo četvorica navijača Rada su 4. avgusta 2005. na železničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica naoružani noževima, šipkama i kamenicama ušli u voz, znajući da su u vozu navijači Voždovca, a Hrvatin je Majića ubio sa tri uboda nožem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
ime

11.11.2021 03:46

i ružan i retardiran

Charlie

25.03.2022 11:32

@ime - Pročitaj članak opet

Alo

08.11.2022 21:02

Sve tu bagru treba odrati!