KAKVA SMO SILA: Srbija u FINALU SVETSKOG PRVENSTVA!

Autor: Republika

Sport

17.07.2021

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na korak do zlata!

RepublikaFoto: Pixabay
Foto: Ilustracija

Ženska juniorska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva.

Izabranice Vladimira Vasovića su u polufinalu savladale selekciju Holandije u Roterdamu. Srbija je jednom od organizatora prepustila set – 3:1 (25:21, 17:25, 25:23, 28:26).

Srbija je odličnom igrom stigla do treće pobede na šampionatu, a u finalu će igrati protiv jedine reprezentacije koja joj je uzela meru. Rival našem državnom timu u bici za zlatnu medalju je Italija, koja je u polufinalu dobila Rusiju posle velike borbe. Iako Italijanke nisu protivnicama prepustile ni set, imale su dosta poteškoća da slome otpor žilavih Ruskinja – 3:0 (25:22, 29:27, 25:23).

Imaće reprezentacija Srbije priliku da se revanšira Italijankama za poraz u poslednjem kolu grupne faze. Lako je polufinalni susret sa Holanđankama mogao da ode u peti set, ali je mladi tim Srbije do 20 godina bio pribraniji u završnici meča. Imala je Holandija set loptu, nije je iskoristila i usledila je kazna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading