IDUĆE NEDELJE SASLUŠANJE ZA NAPAD U HOTELU: Ključni svedok RUŠI Teodosićevu odbranu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brat slavnog košarkaša, pre nego što je nasrnuo na I. R., pio u društvu prijatelja, koji će takođe biti pozvan u Valjevo, kao svedok, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Jovan Teodosić

Jovan Teodosić (36), rođeni brat košarkaša Miloša Teodosića, proveo je veče sa jednim prijateljem 4. decembra 2019, kada ga je I. R. (43), radnica njegovog hotela "Crni vrh" u Valjevu, optužila da je pokušao da je siluje. Prema našim saznanjima, i taj muškarac će biti pozvan kao svedok na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Valjevu, a sledeće nedelje će i Jovan dati iskaz.

MNOGO PITANJA

Kako saznajemo, kobne večeri Teodosić je nekoliko sati sedeo s prijateljem u kafiću i konzumirao alkohol da bi nakon toga, prema rečima žrtve, sam upao u njenu hotelsku sobu jer je napravio dupli ključ, a onda pokušao da je obljubi, ali je ipak zaspao na njenom krevetu jer ga je oborilo dejstvo alkohola.

- Tužilaštvo trenutno formira predmet i obavlja sve pripremne radnje, među kojima su i izbor svedoka, od kojih će ključni biti Jovanov prijatelj s kojim je bio pre napada i prijatelj I. R., koji je došao u hotel nakon pokušaja silovanja, a kojem je Teodosić priznao delo, uz obećanje da se neće ponoviti - kaže naš izvor blizak istrazi.

Teodosićev prijatelj moraće da posvedoči u tužilaštvu da li mu je Jovan rekao da nakon njihovog druženja ide kod I. R. i da li ju je uopšte pominjao, kada su se rastali, u kakvom stanju je bio, da li ga je kasnije pronašao u sobi te radnice kako spava, kao i da li je i ranije bio sklon sličnim incidentima, ali i o njegovom problemu s alkoholom.

Osim njega, značajan svedok je i prijatelj I. R., koji je došao u hotel odmah nakon incidenta.

Prijava i zbog otkaza

Advokat žrtve Dragoslav Ljubičanović otkrio je za naš list da će njegova klijentkinja prijaviti Jovana Teodosića i za falsifikovani otkaz.

- Kada je primljena u radni odnos, uz ugovor o radu, doturen joj je još jedan blanko papir da potpiše. Oni su na njemu kasnije popunili njene podatke i sada, kada su hteli da je otpuste, prikazali su joj ga i rekli da je sama već potpisala otkaz. Imamo saznanja da su to mnogim radnicima uradili na prevaru. Nju su otpustili samo zato što je bila na bolovanju pošto boluje od fibrozne mijalgije, zbog koje ima brojne bolove, a i posledice od operacije kičme - ističe Ljubičanović za Srpski telegraf.

OKRIVLJENI NEGIRA

- Njega je radnica pozvala u očaju, plašeći se da pozove policiju. Čim je došao, otišao je u sobu u kojoj je Jovan spavao i probudio ga povicima: "Šta si joj to uradio?!" Jovan se odmah trgnuo i prisetio svega. Počeo je da se izvinjava i pravda da je bio van sebe zbog alkohola. Obećao je da se to više neće ponoviti, a onda je i I. R. to sve ponovio, uz ponudu da nastavi da radi u njegovom hotelu, u kojem je bila na probnom radu - ispričao je naš izvor.

I. R. je u Teodosićevom hotelu bila zaposlena u računovodstvu do juna ove godine, kada je dobila otkaz, a u sredu je na nagovor advokata prijavila bivšeg poslodavca za pokušaj silovanja, a Jovan će biti saslušan tek sledeće nedelje. Kako nezvanično saznajemo, on je unajmio advokata i planira da negira delo za koje se tereti. Za pokušaj silovanja zaprećena kazna zatvora je od pet do 15 godina zatvora.

Advokat I. R. Dragoslav Ljubičanović rekao je za naš list da je ona dobila status posebno osetljivog svedoka, što znači da neće biti suočavana sa Teodosićem zbog posledica psihičkih trauma, odnosno ni on, a ni njegovi advokati neće moći direktno da je ispituju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading