KOMŠIJE U ČUDU: Progovorili o Srbinu koji je sedam godina telo majke čuvao u plakaru: Bio je veoma PRIJATAN I DISKRETAN

Autor:

Hronika

05.06.2021

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin iz Pariza, koga francuski mediji predstavljaju kao Sašu, star 47 godina, držao je telo mrtve majke sedam godina u stanu, da bi primao njenu penziju!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ovu stravičnu vest otkrio je francuski dnevni list "Parizjen", pozivajući se na izvore bliske istrazi. Telo majke je krio u ormaru, u 20. pariskom arondismanu, u istočnom delu francuske prestonice, a na slobodu je pušten u sredu uveče, posle nepuna dva dana pritvora.

Sam se prijavio u utorak u 7,20 ujutro, kada se samoinicijativno pojavio na vratima policijske stanice. Policijskom službeniku je objasnio da mu je majka, koju ovde imenuju kao "Zlaka", preminula 2014. u svojoj 75. godini, sama, u svom stanu na jedanaestom spratu na broju 117 ulice Mortije. Rekao je da mu je majka bolovala od raka i da je od toga i umrla.

Patrola je odmah, u pratnji Saše, otišla u stan. Iza blindiranih vrata stana, pronašli su u kupatilu mumificirano telo žene u fetalnom položaju. Telo je čuvao u koferu prekrivenom ciradom. Saša se poverio da je posle smrti njegove majke, posmrtne ostatke držao u ormaru, na isti način. Da se ne bi osećao neprijatan miris, prekrio ih je smesom penastog sunđera iz spreja.

Autopsija nesrećne žene izvršena je u sredu na Institutu za sudsku medicinu u Parizu. Nije utvrđen nikakav trag nasilja, što je omogućilo da se otkloni sumnja u ubistvo. Tokom pritvora, njen sin je prilikom ispitivanja izjavio da je zadržao telo da bi nastavljao da prima njenu pezniju. Inspektori misle da je odlučio da se prijavi, jer mu je pretilo izbacivanje iz stana, pa nije znao šta da radi s lešom.

Komišije ne mogu da dođu sebi od čuđenja. Žitelji s istog sprata, koji su dali izjavu, potvrđuju da je stanar u iznajmljenom stanu o kome je reč poreklom Srbin. "Parizjen" prenosi izjavu jednog od njih koji ističe da je Saša veoma prijatan i diskretan. Pitao ga je pre izvesnog vremena i gde mu je majka, koju više nije viđao, a on mu je odgovorio da je odlučila da se vrati u Srbiju da bi tamo provela starost.

Susedi ne znaju da li je Saša živeo i dalje u stanu svoje majke. Viđali su ga, s vremena na vreme, na stepeništu, ali retko. Kažu da iz stana nisu osetili nikakav neprijatan miris.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading