ODLOŽENO SUĐENJE MILADINU KOVAČEVIĆU: Optužen da je zlostavljao bivšu devojku

Autor:

Hronika

14.04.2021

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak suđenja Miladinu Kovačeviću povodom optužbi da je bio nasilan prema Tini T. (26) 16. septembra 2020. godine u Beogradu odloženo je opet danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu zbog bolesti sudije.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Miladin Kovačević

Iz istog razloga sudjenje je odlozeno i 24. februara, iako se Kovacevic pojavio u sudnici sa advokatom.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Kovačevića za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje na štetu Tine T.

Sud je na početku postupka odbio predlog tužilaštva da se Kovačeviću odredi pritvor, pa se on i dalje brani sa slobode. Bila mu je određena i mera zabrane prilaska ili komunikacije sa Tinom T. i njenom sestrom ali je po žalbi Kovačevićevog advokata Ivana Gvozdenca ukinuta.

Kovačević je ranije na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

Međutim, nakon incidenta, pojavio se snimak na društvenim mrežama na kom se čuje njihova rasprava, a Tina T. je tužiocu detaljno ispričala šta se događalo 16. septembra tokom noći. Ona je tada izjavila da se pridružuje krivičnom gonjenju Kovačevića i da ističe imovinskopravni zahtev za obeštećenje.

U toku istrage obavljeno je medicinsko veštačenje povodom povreda koje je zadobila Tina T., kao i psihijatrijsko i psihološko veštačenje u cilju utvrđivanja prihičkog stanja i eventualnog straha.

Inače, Miladin Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji Kaznu zatvora od dve godine i tri meseca je ranije odslužio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading