SUĐENJE SARADNIKU VELJE NEVOLJE STIGLO DO KRAJA: Završne reči u slučaju "Tilt" za nedelju dana

Autor:

Hronika

29.03.2021

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U februaru uhapšeni saradnik Veljka Belivuka, Milovan Tadić koji pred Višim sudom odgovara za nanošenje teških telesnih povreda u decembru 2015. ispred noćnog kluba Tilt, posle kojih je preminuo Slobodan Vukić danas nije mogao da se izjasni na izmenjenu optužnicu.

RepublikaFoto: e stock
Milovan Tadić

Zamenik tužioca danas je sudu dostavila neznatno izmenjenu optužnicu, sa osvrtom na poslednje veštačenje.


Sudija Marina Anđelković odredila je novi datum kada će biti iznesene zavšne reči u ovom slučaju.
Ona je odbila predlog Tadićevog branioca koji je tražio da se ispita lekar koji je primio povrđjenog Vukića nakon batinanja ispred noćnog kluba Tilt.

Slobodan Vukić preminuo je u januaru 2016. godine dve nedelje posle tuče sa obezbeđenjem noćnog kluba „Tilt“. Milovan Tadić optužen je da mu je zadao udarac u stomak koji je izazvao oštećenje unutrašnjih ograna, a kasnije i smrt. Vukić je doveden u bolnicu gde je ustanovljena tečnost u stomaku, odmah je operisan, a lekari su napisali da je tokom operacije uočen hematom. 

Veštaci koji su obavili prvo veštačenje tvrdili su da je usled udarca u stomak kod Vukića došlo do zapaljenskog procesa kao odgovora na povredu što je dovelo do smrti. 

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/E-stock/starsport

Savetnik odbrane Slobodan Savić bio je izričit da udarac nije uzrok smrti već je sugerisao da je Vukić neadekvatno lečen i da hematom, na osnovu kog su veštaci zaključili da je udarac doveo do smrti, nije ni postojao. Savić koji se u postupku pojavljuje kao savetnik odbrane radio je i obdukciju.

Pošto je strategija odbrane da pokuša da dokaže da udarac u stomak koji je Tadić naneo Vukiću nije bio uzrok smrti, tražila je dodatno medicinsko veštačenje koje je sud odobrio.

Tadić je blizak grupi ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove i učestovali u više nasilnih događaja, a neki su se i  na ovom suđenju pojavili u svojstvu svedoka. 

Posle ubistva Stankovića, grupu je preuzeo njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk. Belivuk je i sam učestvovao u tučama u klubovima koje je obezbeđivao zbog čega je i osuđen. On je oslobođen opužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, a Tadić je tokom suđenja redovno dolazio da ga podrži.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading