ISTRAGA PLANIRANE LIKVIDACIJE ŠEFOVA ŠKALJARACA: Potera za trojicom kavačkih ubica, trag vodi u SRBIJU!

Autor:

Hronika

07.04.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija pretpostavlja da su tri osobe iz kriminalne grupe "kavačkog klana" pobegle iz Crne Gore čim su uhapšena petorica članova ove ekipe plaćenika!

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

Crnogorski istražitelji tragaju za još najmanje tri osobe uključene u plan likvidacije Podgoričanina Milića Minje Šakovića, jednog od "škaljaraca" bliskih šefu tog klana Jovici Vukotiću. Identiteti tih osoba su utvrđeni i za njima se intenzivno traga, prenose podgorički mediji.

U dobro obaveštenim krugovima se nezvanično saznaje da je u potragu uključena i srpska policija jer se pretpostavlja da su ta trojica "kavčana" utekla u Srbiju.

Izvor iz policije navodi da su na meti te grupe navodno bile još dve osobe, i to baš Jovica Vukotić i njegov prijatelj i telohranitelj Marko Martinović. Istraga o planiranju likvidacije je i počela nakon što je policija dobila informaciju da je u Crnu Goru ušla osoba "kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana".

Do sada su uhapšeni Podgoričani Saša Stanišić, Aleksandar Veljović (30) i Jovan Miranović (41), kao i Obrenovčani Nikola Mirić (35) i Jovan Trkulja (35).

Uhapšen Veljin diler

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

U policijskoj akciji na naplatnoj rampi nedaleko od Obrenovca, na auto-putu Miloš Veliki uhapšen je M. S. (25) zbog prodaje opojnih droga na relaciji Turska - Novi Pazar - Beograd.

M. S. je pokušao da beži, ali pripadnici Interventne jedinice su ga uhvatili nedaleko od rampe. Prilikom pretresa u automobilu je pronađeno kilogram heroina. On je, kako saznajemo, pripadnik ekipe Veljka Belivuka.

Stanišića policija sumnjiči da je članovima kriminalne grupe nabavljao automobile kojima su pratili Šakovića.

To je, saznaju Vijesti, inspektorima ispričao jedan od ranije uhapšenih, objašnjavajući kada je i kome navodno ovaj prodao vozila. Veljović je zvanično i dalje službenik Uprave policije, ali bez policijskih ovlašćenja. Prema tvrdnjama istražitelja, on je nekoliko puta kvario akciju hapšenja, navodno javljajući članovima klana informacije iz policije.

Ta kriminalna grupa, rečeno je nezvanično iz policije, raspolagala je stotinama hiljada evra, kojima su kupili dva stana naspram Šakovićeve zgrade i na Zlatici, gde su i uhapšeni Mirić i Trkulja, a iznajmili su još nekoliko stanova na teritoriji Podgorice. Policija je uspela da otkrije svaki stan koji su koristili i u kojima su, kako tvrde, planirali likvidacije.

Za izvršenje zadatka kupili su motocikl, četiri automobila i kombi, koji je stalno bio parkiran naspram Šakovićeve kuće. U tom kombiju policajci su pronašli motocikl i sredstva za uništenje dokaza.

Osim toga, inspektori su oduzeli i više komada oružja, municiju, kriptovane telefone i novac.

Policija i tužilaštvo sumnjiče članove te kriminalne grupe da su danima nadzirali kuću Šakovića, ali i još dve lokacije u Podgorici na kojima stanuju Jovan Vukotić i Marko Martinović. Navodno, kako Vukotiću i Martinoviću nisu uspeli da uđu u trag, usredsredili su se na Šakovića, čiju likvidaciju su planirali da izvrše iz stana naspram njegove kuće.

Sagovornik iz istrage kazao je da su danima čekali da Šaković izađe u dvorište da bi završili zadatak.

Imali snimke Šakovića sa porodicom

Milić Šaković je krajem protekle sedmice saslušan u Specijalnom tužilaštvu u svojstvu oštećenog u sklopu istrage planiranja njegove likvidacije. Izvori nezvanično navode da su u kriptovanim telefonima uhapšenih zbog planiranja ubistva inspektori pronašli više fotografija tog Podgoričanina i njemu bliskih osoba. Na jednoj od njih, prema istim informacijama, Šaković je fotografisan kako stoji pored prozora svoje kuće.

- Na nekoliko fotografija on je u svojoj kući, s prijateljima i članovima porodice - naveo je izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading